Υποκριτές: ” Δεν μεγάλωσες ποτέ!”


H Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΜΣΠΣ), σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρουσιάζουν τη Μουσική Παράσταση «Δεν Μεγάλωσες Ποτέ”, την ιστορία του J.M.Barrie, ενός συγγραφέα της Αγγλίας στην δεκαετία του 1900, ο οποίος μέσα από τα καθημερινά του βιώματα και την δίκη του προσωπική ζωή κατάφερε να γράψει την ιστορία του Πίτερ Παν και να εμπνεύσει ολόκληρο τον περίγυρο του με αυτήν. Διότι αν το πιστέψεις, όλα είναι δυνατά!

Ώρα έναρξης:

Παρασκευή 30/11/18 στις 19:30

Σάββατο και Κυριακή 1-2/12/18 στις 21:00.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

Ποιος ήταν ο J.M. Barrie

Ο Sir James Matthew Barrie, ο πρώτος βαρονέτης ( 9 Μαΐου 1860 – 19 Ιουνίου 1937) ήταν Σκωτσέζος θεατρικός συγγραφέας, τον οποίο αναγνωρίζουν σήμερα ως τον δημιουργό του Peter Pan. Γεννήθηκε και εκπαιδεύτηκε στη Σκωτία και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου έγραψε μια σειρά από επιτυχημένα μυθιστορήματα και έργα.

Εκεί συναντήθηκε με τα αγόρια του Llewelyn Davies, που τον ενέπνευσαν να γράψει για ένα αγόρι που έχει μαγικές περιπέτειες στους Κήπους του Κένσινγκτον (που συμπεριλαμβάνονται στο The Little White Bird) και  στη συνέχεια να γράψει τον Peter Pan ή το αγόρι που δεν μεγάλωνε ποτέ, ένα θεατρικό παραμύθι για ένα αγόρι και ένα συνηθισμένο κορίτσι που ονομαζόταν Wendy και είχε περιπέτειες στο φανταστικό περιβάλλον της Χώρας του Ποτέ.

Παρόλο που συνέχισε να γράφει με επιτυχία, ο Peter Pan επισκίασε το άλλο έργο του και πιστώνεται με τη διάδοση του ονόματος Wendy. Ο Barrie υιοθέτησε ανεπίσημα τα αγόρια Davies μετά τους θανάτους των γονέων τους. Ο Barrie έγινε δικηγόρος του George V στις 14 Ιουνίου 1913, και μέλος της Τάξης της Αξίας των Βραβείων Πρωτοχρονιάς του 1922.

Πριν από το θάνατό του, έδωσε τα δικαιώματα του Peter Pan στο Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street του Λονδίνου όπου εργαζόταν, το οποίο συνεχίζει να επωφελείται από αυτά. Περισσότερες πληροφορίες στη Wikipedia.