Τουριστικό portal Δήμου Σύρου – Ερμούπολης: “Η δαπάνη ήταν νόμιμη”

Τουριστικό portal Δήμου Σύρου – Ερμούπολης: “Η δαπάνη ήταν νόμιμη”
Syros 4 seasons
“Η αντιπολιτευτική τακτική ενός ολόκληρου έτους κατέρρευσε σε ένα λεπτό! Η δαπάνη ήταν νόμιμη … Τόσο απλά”! Με αυτό το… τιτίβισμα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης πήρε θέση σχετικά με την δικαίωση του Δήμου για το τουριστικό Portal της Σύρου το καλοκαίρι που μας πέρασε, ενώ δεν παρέλειψε να γράψει ΚΑΙ στο Facebook: “Κατέπεσαν με εκωφαντικό τρόπο οι ισχυρισμοί και διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι φρούδες ελπίδες και οι προσδοκίες της αντιπολίτευσης και όλων των θιασωτών της τουριστικής οπισθοδρόμησης του νησιού μας”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, το Ελεγκτικό Συνέδριο μέσω του Δικαστικού του Κλιμακίου, έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις και τα επιχειρήματα του Δήμου, δικαιώνοντας τη Δημοτική Αρχή.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

“Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 230 πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών (VII Τμήμα), το Ελεγκτικό Συνέδριο δικαίωσε το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και αποφάνθηκε θετικά για την πληρωμή του Τουριστικού Portal του Δήμου μας.

Ειδικότερα, το ανωτέρω δικαστικό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις και τα επιχειρήματα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αναφορικά με τη διαδικασία και το περιεχόμενο της εν λόγω ανάθεσης, δικαιώνοντας πλήρως το Δήμο μας.

Όπως είναι γνωστό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του τελευταίου έτους, η Δημοτική Αρχή λοιδορήθηκε, κατασυκοφαντήθηκε και διαβλήθηκε αναίτια από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αλλά και από μερίδα του Τύπου, η οποία αβασάνιστα και μεροληπτικά υιοθέτησε και πρόβαλλε τις θέσεις της, επικαλούμενη ζητήματα αδιαφάνειας και ελεγχόμενης ηθικής. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάζει τέλος στις φρούδες ελπίδες και επιδιώξεις, τόσο της μείζονος μειοψηφίας, η οποία στήριξε το σύνολο της αντιπολιτευτικής της τακτικής στις προσδοκίες της για τη μη πληρωμή του Τουριστικού Portal, όσο και φίλα προσκείμενων δημοσιογραφικών και μη κύκλων.
Ο Δήμος μας, σταθερά προσηλωμένος στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, έχει προβεί στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, κομμάτι των οποίων αποτελεί και το σύγχρονο, καλαίσθητο και λειτουργικό Τουριστικό Portal του νησιού μας, το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, με τον πλέον επίσημο τρόπο, βάζει οριστική ταφόπλακα στις προσδοκίες και τις επιδιώξεις όσων ήταν θιασώτες της τουριστικής ανυπαρξίας, της αναπτυξιακής στασιμότητας και της οικονομικής καθίζησης του νησιού μας.

Προσδοκούμε δε η συγκεκριμένη εξέλιξη για λόγους ηθικής αλλά και δημοσιογραφικής δεοντολογίας να λάβει ανάλογη δημοσιότητα με αυτήν που έλαβε καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, η προσωρινή εμπλοκή πληρωμής, με πηχυαίους τίτλους, βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα και τόνους μελάνης και λάσπης, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρωθεί το κύρος και η ηθική της Δημοτικής Αρχής.
Η Σύρος δικαιούνται και αξίζει πολλά περισσότερα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής και είμαστε αποφασισμένοι, με τη βοήθεια όλων όσων ενδιαφέρονται για το καλό του νησιού μας, να της τα προσφέρουμε απλόχερα.”

Για το protevousa.gr και την AEGEAN MEDIA / ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Βαγγέλης Νοταράκης