Θανάσης Μπαράκας : “Ο κ. Τσομπανάκης και η παρέα του είναι πολιτικά έκθετοι!”

Η σύγκρουση για τον διαγωνισμό LED στη Ρόδο καλά κρατεί και τη σειρά παίρνει ο κ. Θανάσης Μπαράκας του συνδυασμού “Νησιωτική Ανατροπή” με την 2η παρέμβασή του εξ αφορμής και της δημοσκόπησης της ALCO που δημοσιεύσαμε πριν τα Χριστούγεννα.

Το δελτίο Τύπου του κου Μπαράκα

“Αντί ο κ Τσοπανάκης να  ασχολείται με ποσοστά των κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων, τον προτρέπω να μας ερμηνεύσει το μόλις 7% ποσοστό έκπτωσης στον διαγωνισμό των φωτιστικών LED. Άραγε η επιμονή του ίδιου και των μελών της πλειοψηφίας της οικονομικής επιτροπής να συνεχιστεί ο διαγωνισμός με μοναδική ανάδοχο την εταιρία συμφερόντων κ Δαστερίδη συνιστά πολιτικό κατόρθωμα;
Μετά από αυτό το ελάχιστο ποσοστό έκπτωσης επιβεβαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος, όσα ανέφερε η  αντιπολίτευση, οι ειδικοί ακόμα και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ Χατζηδάκης στην βουλή ήδη από το Μάρτιο. Όπου οι διαγωνισμοί διεξάγονται με όρους διαφάνειας με πολλούς συμμετέχοντες, οι εκπτώσεις κυμαίνονται άνω του 50% ενώ αντίθετα όπου ο υποψήφιος ανάδοχος είναι ένας γύρω στο 10%.
Ας αναλογιστεί ο κ Τσοπανάκης και η πολιτική του παρέα ότι εκ των διαδικασιών που επέλεξαν και του αποτελέσματος είναι πολιτικά έκθετοι. Τα χρήματα των φορολογουμένων και των νησιωτών δεν είναι για ξόδεμα, αλλά για αξιοποίηση.  Ειδικά αυτές τις ιερές μέρες που η αλληλεγγύη είναι στο επίκεντρο θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι κάθε ευρώ μετράει.
Οπότε, αντί για ποσοστά δημοσκοπήσεων,  ας υπολογίσει  πόσα εκατομμύρια ευρώ είναι η διαφορά ανάμεσα στο 7% και στο 50% για διαγωνισμό 4.5 εκ ευρώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα – φιάσκο θα έχει την πολιτική ευθιξία να εισηγηθεί ακύρωση του διαγωνισμού όπως έκανε για τον ίδιο λόγο σύσσωμο το δημοτικό  συμβούλιο Σοφάδων.
Υ. Γ. Τέτοια περιθώρια κέρδους για τις εταιρείες δεν τα βρίσκεις πια στο ΠΡΟ-ΠΟ παρά μόνο στο χριστουγεννιάτικο τζόκερ.”

Ποιος είναι ο Θανάσης Μπαράκας για όσους δεν γνωρίζουν

Ο Θανάσης Μπαράκας γεννήθηκε το 1971 στη Γερμανία. Από μικρός ήταν λάτρης του αθλητισμού. Από νωρίς οι προπονητές διέκριναν το ιδιαίτερο ταλέντο του στα άλματα. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Άλμα εις μήκος (F11).
Του αρέσει η μουσική και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συνδικαλισμό. Εργάζεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Ανήκει στο Σύλλογο “Δωδεκάνησος” και προπονητής του είναι ο Ναπολέων Μίαρης. Έχει περιορισμό όρασης (τύφλωση) από τη παιδική του ηλικία.
Στους Παγκόσμιους Αγώνες Τυφλών που διεξήχθησαν το 2007 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο Θανάσης Μπαράκας κατέκτησε ένα Χρυσό Μετάλλιο στο Άλμα εις ύψος και ένα Αργυρό μετάλλιο στο Τριπλούν.
Διακρίσεις
Παραολυμπιακοί Αγώνες
1. 2008 Στίβος Άλμα εις Μήκος F11 3ος
2. 2004 Στίβος Άλμα εις Μήκος F11 5ος
3. 2004 Στίβος Τριπλούν F11 8ος
4. 2000 Στίβος Άλμα εις Μήκος F11 1ος
Παγκόσμια Πρωταθλήματα
1. 2002 Στίβος 200m T11 4ος
2. 2002 Στίβος Άλμα εις Μήκος F11 3ος
3. 2002 Στίβος Τριπλούν F11 5ος
Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα
1. 2005 Στίβος, Άλμα εις Μήκος, F11 1ος
2. 2003 Στίβος Τριπλούν F11 4ος
3. 2003 Στίβος Άλμα εις Μήκος F11 4ος
Το 2014 “κατέβηκε” υποψήφιος στις Περιφερειακές Εκλογές  Νοτίου Αιγαίου (περιφερειακή ενότητα Ρόδου) με το συνδυασμό του κου Σπύρου Μπενέτου “Νησιωτική Ανατροπή” κι έλαβε 1620 ψήφους (1ος στον συνδυασμό του και 27ος σε όλους τους συνδυασμούς στα Δωδεκάνησα). Τον Μάρτιο του 2017 εξελέγη γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου.