Θα είναι αυτοί οι τελικοί υποψήφιοι Δήμαρχοι Σύρου;
Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει, τελείως, το τοπίο ενόψει των δημοτικών εκλογών της 19ης   Μαΐου 2019 στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ωστόσο, έξι μήνες πριν οι πολίτες κληθούν στις κάλπες, ήδη σχηματίζεται μια πιο συγκεκριμένη εικόνα. Υπάρχουν ορισμένες δεδομένες υποψηφιότητες, οι οποίες δύσκολα έως απίθανα μπορούν να αλλάξουν, ενώ για κάποιες άλλες περιπτώσεις,ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα λάβουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση.

Υποψήφιος θα είναι, εκ νέου, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός. Το έχει ανακοινώσει επίσημα εδώ και πολλούς μήνες και βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης και δημιουργίας του νέου του ψηφοδελτίου, φιλοδοξώντας να εξασφαλίσει ξανά την εμπιστοσύνη των συριανών δημοτών, όπως είχε καταφέρει το 2014.

Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και ο Νίκος Λειβαδάρας. Ο πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων και γνωστός γιατρός, στελεχώνει το ψηφοδέλτιό του και δεν θα αργήσει να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Την πρόθεσή της να είναι παρούσα στις εκλογές έχει δηλώσει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Μαρία Καζαντζάκη, η οποία πρόσφατα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για συμμαχίες-συνεργασίες, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα τεθεί επικεφαλής συνδυασμού ή αν προτίθεται να λάβει μέρος σε κάποιο άλλο σχήμα.

Αδιευκρίνιστη παραμένει και η τελική στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Βαγγέλης Χαλκιάς, ο οποίος πριν μερικούς μήνες εξέφρασε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Παρούσα στις δημοτικές εκλογές θα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, η αυτοδιοικητική παράταξη του ΚΚΕ, η οποία θα έχει τον δικό της υποψήφιο δήμαρχο στον Δήμο Σύρου– Ερμούπολης και πιθανότατα να είναι ο σημερινός επικεφαλής της, Νίκος Καϊλής.

Πηγή: cyclades24.gr