Σύρος: Οι ατσαλάκωτοι δράστες… και η κλοπή στο σχολικό κυλικείο
Αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη, ήρθε χτες το πρωί, η ιδιοκτήτρια κυλικείου στα Λύκεια της Σύρου. Οι νεαροί μπήκαν ανενόχλητοι το Σαββατοκύριακο στον προαύλιο χώρο και διέρρηξαν το κυλικείο.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες που διαπιστώθηκε η διάρρηξη, ειδοποιήθηκε από την ιδιοκτήτρια η αστυνομία και κλιμάκιο της Ασφάλειας μετέβη στο σχολείο για να πάρει αποτυπώματα και να διερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στη κλοπή συμμετείχαν, τέσσερις νεαροί – τρεις από τους οποίους ανήλικοι- (μαθητές σχολείου) και οποίοι αφαίρεσαν τρόφιμα αξίας 100 ευρώ , τα οποία κατανάλωσαν όπως δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές.

Οι δράστες εισέβαλαν στο σχολείο, κινήθηκαν προς το κυλικείο, και αφού έσπασαν το ρολό και το τζάμι, παραβίασαν το χώρο μπαίνοντας από το παράθυρο, «βούτηξαν» ότι βρήκαν…

Για καλή της τύχη η ιδιοκτήτρια, δεν είχε αφήσει χρήματα στο κυλικείο με αποτέλεσμα οι γνωστοί-άγνωστοι, να ανοίξουν το ταμείο και να μην βρουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Σήμερα η ιδιοκτήτρια, αντίκρισε εικόνα χάους , αν και όπως υποστηρίζει η ίδια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει διάρρηξη στο κυλικείο της μην κρύβοντας τη αγανάκτηση και την δυσαρέσκεια της για την άσχημη κατάσταση όπως λέει που επικρατεί, ενώ εξέφρασε την απορία της, πως οι συγκεκριμένοι »ποντικοί» βρίσκονται εκτός φυλακών καθώς οι κλοπές τους είναι εκατοντάδες. »Αλήθεια ποιοι βρίσκονται πίσω απ’ αυτούς; Ποιοι τους προστατεύουν και για ποιο λόγο παίζουν με τις επιχειρήσεις και το ψωμί μας;»

Σύμφωνα με την ίδια οι δύο δράστες είχαν επιτεθεί ξανά στο κυλικείο και παρά τα μέτρα που έχει λάβει η ίδια, οι επιτήδειοι κατάφεραν να ξανά χτυπήσουν ανενόχλητοι, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι νεαροί δράστες συνελήφθησαν αφού ομολόγησαν την πράξη τους.
Πηγή: cyclades24