Στο μέγιστο οι “τουριστικές μηχανές” της Ίου

Ορατά είναι πλέον τα αποτελέσματα στον προορισμό από τις στοχευμένες δράσεις προβολής του Δήμου Ιητών. 

Έπειτα από πρόσφατο ταξίδι εξοικείωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Ίο που διοργανώθηκε από το Δήμο Ιητών σε συνεννόηση με την Εταιρία Συμβούλων Τουριστικού Μάρκετινγκ Remake,  δρομολογήθηκε  στη συνέχεια η πραγματοποίηση εταιρικού συνεδρίου για τον ερχόμενο Μάιο στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων,  από έγκριτο οργανισμό του εξωτερικού. 

Συνεχίζοντας στο ίδιο  πνεύμα της ουσιαστικής στόχευσης,  ο Δήμος Ιητών έκανε δυναμικό ξεκίνημα στις εκθέσεις το 2019,  με τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο,  BIT,  στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  από 10 έως 12 Φεβρουαρίου. 

Με την ενεργό παρουσία του Δημάρχου  κ. Μιχάλη Πετρόπουλου και της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Άντζελας Φάκου,  οργανώθηκε σειρά επιλεγμένων επαφών με καθιερωμένους bloggers,  δημοσιογράφους καθώς και διεθνές δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτόρων μετά από πολύμηνη προεργασία με στόχο την ενίσχυση της προβολής και τη δημιουργία προϋποθέσεων για νέες συνεργασίες. 

Στα σημεία υψηλού ενδιαφέροντος του παραγωγικού τριημέρου,  ήταν  η διερεύνηση συνεργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιταλών Bloggers αλλά και με σημαντικούς ταξιδιωτικούς συντάκτες που συνεργάζονται με ΜΜΕ όπως τα Ιταλικά ταξιδιωτικά περιοδικά διεθνούς ακτινοβολίας,  DOVE και BellEuropa. 

«Μέσα από συστηματική προσπάθεια ετών και με εφόδια  την αυξανόμενη υποστήριξη και εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι επαγγελματίες του νησιού, συνεχίζουμε τις αποτελεσματικές ενέργειες προβολής»,  δήλωσε ικανοποιημένη η κα Φάκου που ήταν παρούσα σε όλες τις συναντήσεις.