ΣΥΡΟΣ: Νεώριο, έγκλημα χωρίς τιμωρία

neorio-11
Χθες το απόγευμα κι ενώ οι εξελίξεις πλέον στα Ναυπηγεία Νεωρίου είναι καταιγιστικές, δεν μπόρεσα να μοιραστώ τότε το άρθρο που έγραφα. Με πρόλαβαν οι εξελίξεις (https://www.citypost.gr/siros-eskase-tora-geniki-sinelefsi-sto-neorio-tin-prosechi-deftera/)…. Ούτως ή άλλως έμενε να σιγουρευτώ για δυο πράγματα, γιατί αρθρογραφία καφενείου με τόσα στοιχεία κι επιχειρήματα κάθε φορά που δίνω ούτε λέγεται ούτε έχω κάνει και ούτε πρόκειται να κάνω ποτέ, άσχετα με το τι επικαλούνται κάποιοι που πολύ θα ήθελαν να δουν τον εαυτό τους προϊστάμενο αν λήξει το «παιχνίδι» ευνοϊκά γι’ αυτούς.

Έγραφα λοιπόν ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος. Γιατί; Μα γιατί θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Τι έγραψα προχθές;;; Έλα που δεν θυμάστε…!!! Απλά θέλετε να το ξανακούσετε… Πάμε λοιπόν: Το ναυπηγείο έχουν αποφασίσει να κλείσει για να γίνει μαρίνα. Ποιος το αποφάσισε; Μα, το μεγάλο αφεντικό, ο κυρ Νίκος δηλαδή, η «ουρά» αυτού και μια παρέα φίλοι που έχουν τα συμφέροντά τους. Κι εδώ που τα λέμε, δεν φοβούνται και τίποτε, γιατί να φοβούνται άλλωστε; Μήπως, αυτοί θα το κλείσουν; Έχουν τους εκτελεστές τους.

Αυτοί που ακούν τον κυρ Νίκο και την «ουρά» του είναι οι εκτελεστές του κοινού «κεντρικού στόχου». Το Σωματείο ρε αδέλφια! Μα, δεν καταλαβαίνετε; Όλο τα ίδια θα σας λέω; Δεν σας έγραψα ότι υπερασπίζονται το πάτριο έδαφος του κυρ Νίκου (Ναυπηγείο) για να μην «εισβάλλει» κανα πλοίο και χαλάσει του αφέντη τους τη σούπα ; Πολύ πίστη στο μεγάλο αφεντικό ρε αδέλφια! Αν αυτός ο άνθρωπος αγιάσει κάποτε από τα πολλά καλά που έχει κάνει (βλέπε Ναυπηγείο Σκαραμαγκά κ.α.) πιστεύω θα κάνει πολλά θαύματα για χάρη τους. Ακούστε τι έγινε πάλι……

Το Ναυπηγείο πέραν από τους εργαζόμενούς του έχει κι έναν εργολάβο. Σε αυτόν απασχολούνται πολλοί έκτακτοι, οι οποίοι φωνάζουν γιατί έχουν λίγα μεροκάματα, άρα και λίγα ένσημα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε χρήματα ούτε ασφάλεια. Βρήκε λοιπόν (ο εργολάβος) ένα πλοίο και θέλησε να το φέρει να δουλέψει ο κόσμος, με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη της διοίκησης του Νεωρίου και του Σωματείου.
neorio-10

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ;

Κι αν δεν ήθελες να ρωτήσεις, γιατί δεν συντονιζόσουν με το protevousa.gr να διαβάσεις τι γράφει ο Ανάργυρος ; Αν με είχες διαβάσει, δεν θα επιχειρούσες τέτοιο πράγμα…. Σου έκαναν οι παιχταράδες ένα α λα champions league τάκλιν αυτοθυσίας που πήγες από ‘κει που παν’ και οι άλλοι! Βλέποντας λοιπόν οι «παίχτες» ότι σφίγγει ο κλοιός από τους εργαζόμενους, έκαναν το κόλπο γκρόσο, με έμμεσο δηλαδή τρόπο έβγαλαν μιαν ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, καμουφλαρισμένοι με τον πόνο τους (πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν) και καταγγέλουν το Ναυπηγείο για ελλείψεις πιστοποιητικών στα ρυμουλκά και αλλού!!! ΤΟΜΠΟΛΑ το πλοίο και η προσπάθεια που έγινε…. Αχ, κυρ Νίκο με τα συστήματά σου! Ούτε ο Ρεχάγκελ να ‘σουν!

Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή αναρωτιέστε: «Καλά, ο Ανάργυρος δεν θέλει να είναι όλα τύποις και νόμιμα;» Βεβαίως και θέλω, θα σας απαντήσω χωρίς δισταγμό, αλλά αυτό που συνέβη ήταν θέμα εσωτερικό και θα έπρεπε να λυθεί εκ των έσω! Αν έκαναν έτσι όλοι οι συνδικαλιστές, δεν θα είχε μείνει ανοιχτό κανένα άλλο ναυπηγείο στην Ελλάδα, αλλά ούτε και άλλη βιομηχανία! Κανείς συνδικαλιστής και κανένα σωματείο πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει κάνει τον ντελάλη εκθέτοντας το μαγαζί που δουλεύει, από φόβο μην αυτό κλείσει! Μόνο εδώ στη Σύρο είχαμε αυτό το προνόμιο!
Για τον λόγο αυτό, έψαξα, ρώτησα κι έμαθα, από ένα πρώην στέλεχος του Νεωρίου που του έχω εμπιστοσύνη, ότι με αυτά που έχουν κάνει στο Ναυπηγείο, αυτό σε ενάμιση χρόνο έχασε 30.000.000 ευρώ βάσει του τζίρου που είχε ως τις αρχές του 2015 (μετά…., κατέρρευσε). Πώς μπορεί λοιπόν να είναι τυπικό σε όλα όταν έφθασαν αυτό το κερδοφόρο και πλουσιοπάροχο Ναυπηγείο, να μην έχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε καν χαρτί στις τουαλέτες;

Ξυπνάτε αδέλφια εργαζόμενοι!
Τα κοκόρια ελάλησαν!

 

Με εκτίμηση, πιστός στη σωτηρία του Νεωρίου ΩΣ ΕΧΕΙ, εξυγίανση και ανάπτυξή του
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝΑΞΑΣ

  • σας παρακαλώ ρωτήστε τους κκ. συνδικαλιστές….. όλο αυτόν τον ενάμιση χρόνο που έκαναν τους παλλικαράδες δέρνοντας και βρίζοντας οποιον εξέφραζε μια διαφορετική άποψη ,,,έχουν χάσει ένα ένσημο… οχι φυσικά παρά μόνο τώρα
    κάποιες μέρες που είναι σε ακινησία τα ρυμουλκά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.
    ας πάνε στο καλό και να έρθουν κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για το νεώριο και όχι για την δική τους πάρτη .
    ευχαριστώ για την φιλοξενία