ΣΥΡΟΣ: Κυκλοφορεί το πρώτο από τα δύο βιβλία – παρακαταθήκες του πρώην Δημάρχου Γιάννη Δεκαβάλλα

20160922_175242
Τη μαύρη καθημερινότητά μας (αντέχουμε όμως και πολεμάμε)σήμερα ήρθε να αναστατώσει θετικά μια χαρούμενη είδηση: “Γεννητούρια” λοιπόν είχαμε σήμερα στο Μάννα του πρώτου λογοτεχνικού τέκνου του πρώην Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κου Δεκαβάλλα Ιωάννη. “Νονά” η Λίτσα Χαραλάμπους, αφού το βιβλίο ήρθε στο φως στην ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ. Πρόκειται για τον πρώτο από μια σειρά δύο τόμων συνολικά με τίτλο “Οι αναμνήσεις ενός Δημάρχου” που καλύπτει την περίοδο από το 1990 ως το 2002. Ένας στιβαρός, δωρικής ομορφιάς και απλότητας τόμος, εξαιρετικού δεσίματος, με λίγα λόγια μια εξαιρετική δουλειά από το γνωστό τυπογραφείο που φανερώνει περισσή προσοχή και σεβασμό προς ένα δημόσιο πρόσωπο που κακά τα ψέμματα αντιπροσωπεύει ιστορικά το τελευταίο συριανό τέταρτο του αιώνα.

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω το εξώφυλλο του οποίου η ύλη συγκεντρώθηκε μέσα σε 4 μήνες και από εκεί και πέρα όλες οι πληροφορίες αυτής μεταλλάχθησαν με την πένα του συγγραφέα σε μια λογοτεχνικο – επιστημονική καταγραφή της διαδρομής της νεώτερης Σύρου, από το 1990 και μετά όταν για πρώτη φορά ο κ. Δεκαβάλας εξελέγη Δήμαρχος Ερμούπολης. Ξεχωριστό φυσικά χώρο ως πρόλογο καταλαμβάνει η περίοδος μέχρι το 1990 που λειτουργώντας ως απαραίτητο βιογραφικό στη διήγηση του συγγραφέα, δίνει ομαλά τη σκυτάλη στα μετέπειτα δημαρχιακά χρόνια – και για πολλούς από εμάς, στην ενηλικίωσή μας.

Αποτελεί πραγματικά την εγκυκλοπαίδεια των σημαντικότερων γεγονότων που έλαβαν χώρα στο νησί της Σύρου τα τελευταία 26 χρόνια. Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα Συριανό σπίτι. Δεν διδάσκεται που δεν διδάσκεται η τοπική ιστορία στα σχολεία μας, ας έχουμε τουλάχιστον αυτό τον θησαυρό δικό μας, διότι είναι η ίδια μας η ζωή καταγεγραμμένη εκεί. Μια ζωή που επηρεάστηκε και διαμορφώθηκε από παράγοντες που αν δεν διαβάσεις αυτό το βιβλίο, θα συνεχίσεις να τους αγνοείς καθώς περιέχει πλήθος γεγονότων και στοιχείων τα οποία τότε δεν είδαν το φως της δημοσιότητας ή λόγω της καθημερινότητας είχαν περάσει στα ψιλά.

Να σημειωθεί ότι επίσημη παρουσίαση του έργου θα γίνει όταν θα τυπωθεί και ο δεύτερος τόμος.

Το βιβλίο θα μπορείτε να το αγοράσετε από τα τοπικά βιβλιοπωλεία, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις της παρούσας έκδοσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Στέγης Ανηλίκων κι Εφήβων Κυκλάδων και του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου. Άνθρωπος με Α κεφαλαίο όπως πάντα ο κ. Δεκαβάλλας!

Ευχόμαστε καλοτάξιδο και πολλές πολλές εκδόσεις!