Σαρωτικός ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ μες στην Τσεχία!Επική πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ πήρε ο ΑΟ Θήρας που επικράτησε με 3-0 σετ της Μπρνο στον επαναληπτικό αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων.

 

Η ομάδα της Σαντορίνης στη διοργάνωση μετράει 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει. Ο ΑΟ Θήρας μετά τη νίκη της με 3-0 σετ στο πρώτο ματς ήθελε να κατακτήσει δύο σετ για να πάρει την πρόκριση.

Παρόλα αυτά δεν επαναπαύθηκε, αλλά επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες σε 70 περίπου λεπτά. Στον επόμενο γύρο ο ΑΟ Θήρας θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Κουουσάμο – Ουίπεστ. Στον πρώτο παιχνίδι η ομάδα της Φινλανδίας επικράτησε με 3-1 σετ και ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη.

Στον επαναληπτικό του Μπρνο η ομάδα της Σαντορίνης ήταν εκπληκτική στο φιλέ όπου βρήκε 11 μπλοκ. Ήταν ακόμη καλύτερη και στην αποτελεσματικότητα με 39% ενώ στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά ποσοστά στην υποδοχή τους.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης η Πίλεπιτς με 16 πόντους. Η Μερτέκη ακολούθησε με 11 πόντους και 48% στην επίθεση. Εντυπωσιακή ήταν και η Εμμανουηλίδη με 5 πόντους, οι 4 από μπλοκ.

Για την Μπρνο η Μεΐντοβα σημείωσε 12 πόντους και ήταν η μόνη διψήφια για την ομάδα της.

Τα σετ 0-3 (18-25, 19-25, 19-25)

 

Πηγή: iapopsi.gr