“Κομμένες οι πλάκες!” διαμηνύει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Κυκλάδων
Τα πράγματα πλέον έχουν σοβαρέψει πολύ με την κάκιστη ενέργεια των 14 αποστασιοποιημένων πρώην εργαζομένων του Νεωρίου να επικαλεστούν εργατική διαφορά όχι μόνο από την παλιά διοίκηση, αλλά τσουβαλιάζοντας και θεωρώντας ίδιους και διάδοχες καταστάσεις, και από την εταιρεία (ΣΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ) που έχει αναλάβει ως ενδιάμεσος στο σχέδιο εξαγοράς κι εξυγίανσης των συριανών ναυπηγείων, και την ONEX AE που είναι η ενδιαφερόμενη εταιρεία – επενδυτής, που έχει ήδη εδώ και καιρό καταθέσει υπογεγραμμένο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης στην Κυβέρνηση.

Τί δουλειά έχει η παλιά διοίκηση που όντως τους χρωστάει χρήματα και σε αυτήν ΜΟΝΟ έπρεπε να καταφερθούν με τις άλλες δύο εταιρείες; ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Τόσο φτωχό είναι το μυαλό τους ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Και αν με αυτές τους τις ενέργειες που βάζουν εμπόδια στο μέλλον του Νεωρίου, αποσύρει η ONEX AE το ενδιαφέρον της, και μαζί με τα ναυπηγεία συμπαρασυρθεί όλο το νησί της Σύρου στον βυθό, αυτοί οι 14, έχουν σκεφτεί οτι μετά δεν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μόνο πτυελικές και λεκτικές συναισθηματικές εξάρσεις από τους συμπατριώτες τους;

Σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν – αλλά πολύ σοβαρά – γεγονότα που συνοδεύτηκαν από την εμφάνιση ενός κάποιου συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων ονόματι “Η ΕΝΩΣΗ”, πήρε θέση σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Κυκλάδων.

Το δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Κυκλάδων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Κυκλάδων εκφράζει την αγανάκτηση και δυσαρέσκειά του σχετικά με τις τακτικές που ακολουθούν 14 πρώην εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου που εξαιτίας των υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο μοναδικός επενδυτής και μάλιστα στην πράξη δοκιμασμένος πως κρατάει το λόγο του, να αποσύρει το ενδιαφέρον του, όπως επίσης και την απορία του γιατί ξαφνικά ένας σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων που εδρεύει στην Πάτρα, ασχολήθηκε με τα συριανά εργατικά πράγματα.

Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη πως η υπομονή μας τελείωσε!
Οι μάσκες έπεσαν!
Δεν είμαστε χθεσινοί!
Υπεύθυνοι για τα εργατικά ζητήματα στα νησιά των Κυκλάδων είμαστε ΜΟΝΟ εμείς και τα τοπικά σωματεία. Κανείς άλλος!
Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν, πολλώ δε μάλλον από κομματικούς ψηφοσυλλεκτικούς συλλόγους!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Κυκλάδων με ιστορία 100 και πλέον χρόνων στους αγώνες υπέρ των εργαζομένων γνωρίζει άριστα πώς λειτουργεί το σύστημα και τα συγκοινωνούντα δοχεία και δεν επιτρέπει σε κανέναν “Γκρούεζα”, σε κανέναν “Αχόρταγο”, σε κανέναν επαγγελματία κομματικοθρεμμένο συνδικαλιστή να ανακατεύεται σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων!

Κύριοι του συλλόγου “Η ΕΝΩΣΗ”,

αυτό το δελτίο Τύπου είναι η πρώτη και τελευταία προειδοποίηση. Δεύτερη δεν θα υπάρξει!
Γιατί τόση ζέση τώρα, μετά από τα 3 πέτρινα χρόνια που έζησαν τα Ναυπηγεία Σύρου;
Πού ήσασταν όταν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν είχαν να ταϊσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όταν όλη η Σύρος βοηθούσε με συσσίτια και προσφορές, όταν πολλοί εξ αυτών μην αντέχοντας τη μιζέρια ξενιτευόντουσαν;
Γιατί τώρα τόσο ενδιαφέρον για 14 ανθρώπους που οι ίδιοι έθεσαν εαυτούς εκτός της οικογένειας των ναυπηγείων, και δεν δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον για 300 ακόμα συναδέλφους τους που έχουν παραμείνει εντός των τειχών και τους τελευταίους 3 μήνες που επαναλειτουργεί το Νεώριο, παραδίδουν μαθήματα επαγγελματισμού κάνοντας τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους με την ποιότητα εργασιών που προσφέρουν μολονότι 3 χρόνια στην αδράνεια;

Οι κύριοι που εμφανίζετε ως μέλη του παραρτήματός σας στο νομό μας, είχαν κι έχουν τη δυνατότητα να γραφτούν σε σωματείο με έδρα τη Σύρο όποια ώρα θέλουν.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τρία:
– Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Συμβασιούχων Νοτίου Αιγαίου
– Παγκυκλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό και τουριστικό τομέα
– Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων

Επειδή γνωρίζουμε πως προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε δικούς σας φυτευτούς ανθρώπους, για τελευταία φορά σας διαμηνύουμε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ!

Η απάντηση του Citypost.gr

Να μην απαντήσουμε κι εμείς; Πολύ σωστά τα λέει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Κυκλάδων, ας βάλουμε τώρα την τελευταία πινελιά! (ειδικά αφιερωμένο από το 01:22 και μετά)

Απολαύστε!