“Δύο ονόματα…μια Ιστορία”
Μια τιμητική ιστορική αναδρομή στους ευεργέτες της Σύρου. Βασισμένη σε μια μεγάλη πολυετή έρευνα πολλών χρόνων και συνεργασία πολλών διαφορετικών ανθρώπων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 21.00 (9 το βράδυ) στον μοναδικό για την θέα και καλαισθησία προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους στην Ερμούπολη.

«Δύο Ονόματα …μια Ιστορία». Η ιστορία των ευεργετών της Σύρου Αδελφών Ρεθύμνη και Αδελφών Βαρδάκα.
Ποιοι ηταν αυτοί οι άνθρωποι? Από πού ήρθαν. Τι πρόσφεραν στον τόπο την κοινωνία και στην χώρα τους και γιατί τα έκαναν αυτά;

Με προβολές σπάνιου πρωτότυπου φωτογραφικού αρχειακού υλικού που θα σας κάνει να νοιώσετε κυριολεκτικά μέσα στην εποχή και τα έργα των ανθρώπων αυτών.

Θα ακούσετε ζωντανά την μουσική που άκουγαν και διασκέδαζαν εκείνη την εποχή που θα παίζουν και θα ερμηνεύουν οι νέοι Συριανοί μουσικοί Γεωργία Λίτσα στο σαντούρι και τον Μηνά Τσαβδάρη – Βαλλιανό στο λαούτο και το κλαρινέτο.

Θα γευτείτε τα εδέσματα και τα ποτά που κερνούσαν στους φίλους και τους συμπολίτες τους όταν τους επισκέπτονταν. Ένα παραδοσιακό τρατάρισμα με Κασιώτικα και Αιβαλιώτικα εδέσματα μαζί με ένα έντυπο συνταγών (ειδικά τυπωμένο για την εκδήλωση) όπως συνηθιζόταν στα μέρη και την εποχή εκείνη από το κατάστημα Παραδοσιακών προϊόντων ΠΡΕΚΑΣ

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπείου – Περιφέρεια Ν.Αιγαίου – Cyclades Culture – Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Ομιλητής ο δημοσιογράφος – ιστοριογράφος κ. Παναγιώτης Κουλουμπής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και του Cyclades Culture.

Μια εκδήλωση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ιστορία του τόπου μας καθώς επίσης ένα φόρο τιμής στους σπουδαίους αυτούς ανθρώπους.