ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όλοι διαβάστε το άρθρο αυτό!
Η υποχρέωση ενός ΜΜΕ είναι η ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά την επικαιρότητα, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα αναλώνονται σε ειδήσεις – σκουπίδια όπως λχ κουτσομπολιά για τους διάσημους, για να εισπράξουν περισσότερη επισκεψιμότητα / αναγνωσιμότητα. Πρωτίστως όμως, ιερή υποχρέωσή μας είναι να προειδοποιούμε και να αφυπνίζουμε, πολλώ δε μάλλον σε χαλεπούς και πονηρούς καιρούς όπως αυτοί που διανύουμε.

Το Citypost.gr, πιστό σε αυτές τις αρχές, και με κέντρο δραστηριότητας όλο το Αιγαίο, αδιαφορώντας αν κάποιοι το χαρακτηρίσουν “εθνικιστικό” ή “ακροδεξιό” (είναι της μόδας εδώ και χρόνια όποιος αγαπάει την Ελλάδα, ανησυχεί γι’ αυτήν και φέρει πατριωτικό λόγο να χαρακτηρίζεται με αυτούς τους όρους), αναδημοσιεύει τα κύρια σημεία ενός άρθρου που παρουσίασε το pentapostagma.gr στις 5 Μαρτίου και σε πολλά σημεία του αφορά όλους εμάς τους νησιώτες. Επειδή κρίναμε πως ο δημιουργός του παρουσιάζει επιχειρήματα και ξεδιπλώνει το σκεπτικό του ορθά και συνετά χωρίς υπερβολές, κι επειδή αυτά που θα διαβάσετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, καλύτερα είναι να τα γνωρίζετε ώστε να είστε προετοιμασμένοι, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΤΕ. Άλλωστε, ο σοφός λαός μας για τέτοιες περιπτώσεις έχει δύο πολύ καλές παροιμίες να αντιτάξει: ” Όποιος φυλά τα ρούχα του, έχει τα μισά” και “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν”.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ.

“Η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη (σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης) να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να χάσει κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου με προοπτική να το ανακαταλάβει ή να κάνει κάποιο ισοδύναμο τετελεσμένο, όμως είναι εντελώς απροετοίμαστη να δει να καταλαμβάνονται νησιά όπως η Σαντορίνη, η Σκύρος, η Γαύδος ή τα Αντικύθηρα.

Η επίθεση σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και η κατάληψη αρκετών από αυτά δημιουργεί πρόβλημα στην Ελλάδα, στο που θα κάνει την ενέργεια ανακατάληψης, γιατί οι δυνάμεις μας είναι ανεπαρκείς για επιχειρήσεις σε παραπάνω από ένα ή δύο νησιά ταυτόχρονα. Έτσι εκμεταλλεύονται το αριθμητικό πλεονέκτημα που έχουν έναντι ημών. Το θέμα είναι ότι για να κάνει απόβαση με πιθανότητα επιτυχίας πρέπει να διατεθούν πολλαπλάσιες δυνάμεις από πλευράς επιτιθέμενων, οπότε πώς θα απλωθεί τόσο πολύ επιθετικά; Η απάντηση είναι ότι θα αποφύγει να χτυπήσει καλά προστατευμένους στόχους, αλλά αντ αυτού θα τους παρακάμψει για να χτυπήσει αφύλακτους στόχους όπως τα νησιά του 25ου μεσημβρινού, η Γαύδος και η Κέρκυρα. Και προκύπτει το επόμενο ερώτημα, πώς θα προσπεράσουν τον αμυντικό φραγμό του ανατολικού Αιγαίου για να πάνε σε στόχους ποιο μακριά από τις βάσεις τους και ποιο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα; Μα είναι απλό, θα προσπεράσουν την ζώνη άμυνας πριν αυτή ενεργοποιηθεί δηλαδή πριν ξεκινήσει ο πόλεμος! Και πώς θα περάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; Με πλοία, όμως όχι όμως με πολεμικά, αλλά με εμπορικά και κότερα! Στον 25ο ή πολύ κοντά του, βρίσκονται η Θάσος με τα κοιτάσματα, η Λήμνος, η Σκύρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Γαύδος. Όλα τουριστικά μέρη στα οποία αράζουν εκατοντάδες και χιλιάδες κότερα κάθε χρόνο, πολλά από αυτά ανήκοντα σε πλούσιους Τούρκους .

Με εξαίρεση την Λήμνο που είναι φρούριο τα υπόλοιπα έχουν από ένα φυλάκιο με αγγαρειομάχους για φρουρά , με κάπως ποιο φυλαγμένη την Σκύρο λόγω του αεροδρομίου αλλά και πάλι ανεπαρκώς φρουρούμενη. Με 100 άτομα των ειδικών δυνάμεων στο κάθε νησί εξουδετερώνεις τις φρουρές ενώ με 500-1000 το καταλαμβάνεις κιόλας με δυνατότητα αντίστασης σε επιχείρηση ανακατάληψης από ελληνικές ειδικές δυνάμεις μικρού αριθμού. 1-2 ημέρες πριν την εισβολή θα καταφθάνουν κότερα, επάνω στο κατάστρωμα θα λικνίζονται στον ήλιο κοπέλες με μπικίνι και στο εσωτερικό θα βρίσκονται Τούρκοι κομάντος, που θα παριστάνουν τους τουρίστες με τον οπλισμό είτε μέσα στα σκάφη είτε προ-αποθηκευμένο σε σπίτια στο νησί που θα έχουν νοικιάσει πράκτορες. Επίσης θα έχουν εξασφαλίσει οχήματα, χάρτες, θα έχουν καταστρώσει σχέδια κλπ.

Αυτοί θα αποτελούν το πρώτο κύμα. Την συγκεκριμένη ημερομηνία την νύχτα, μερικές ώρες πριν την αιφνιδιαστική επιδρομή της αεροπορίας τους, θα εξουδετερώσουν τις φρουρές, την αστυνομία και το λιμενικό , θα καταλάβουν κομβικά σημεία και θα υποδεχτούν το επόμενο κύμα από καταδρομείς που θα έρθει με φουσκωτά, αποβιβαζόμενο από εμπορικά πλοία που παραπλέουν στους διεθνείς διαδρόμους ναυσιπλοΐας, οι οποίοι περνάνε ακριβώς έξω από τα νησιά αυτά! Όταν φτάσει το μήνυμα στην Αθήνα ότι νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν καταληφθεί, καταλαβαίνουμε το κύμα πανικού που θα επικρατήσει. Την ίδια στιγμή θα καταφτάνουν οι πρώτοι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών και η αεροπορία μας θα δυσκολεύεται να τα αντιμετωπίσει, καθώς πολλά δικά μας αεροπλάνα θα έχουν καταστραφεί στο έδαφος λίγη ώρα πριν, από καταδρομείς του εχθρού και το μεγαλύτερο μέρος από τα ραντάρ θα έχει πληγεί και αυτό, από αντίστοιχες ενέργειες. Επιπλέον θα μαίνεται ήδη από προηγούμενες ημέρες, υποκινούμενη εξέγερση των μεταναστών, και σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες. Μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της επίθεσης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σωστή χρονική σειρά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Δημιουργείται κάποια φτιαχτή αιτία για να εξοργιστούν οι μουσουλμάνοι όπως «επίθεση εθνικιστών» εναντίων άτυπου τζαμιού κλπ. ΟΙ Τούρκοι και άλλοι πράκτορες εξωθούν τις ήδη οργανωμένες ομάδες «προσφύγων» και μεταναστών σε εξέγερση, συνεπικουρούμενοι και από ΜΚΟ γερμανικής επιρροής που ελέγχουν και μεγάλο μέρος του ανιεξουσιαστικού χώρου. Ταυτόχρονα γίνονται πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις από ισλαμιστικές ομάδες σε όλη την επικράτεια και σε ευαίσθητους χώρους με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, όπως σχολεία και δημόσιοι χώροι. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα παραλυτικό σοκ στην κοινωνία και τον κρατικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί να απασχοληθεί όλη η δύναμη της αστυνομίας και ίσως μέρος του στρατού για την επιβολή της τάξης. Αν είμαστε κοντά στο καλοκαίρι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανάψουν μαζικά φωτιές στα δάση κατά το πρότυπο του καλοκαιριού του 2007, έτσι ώστε να αποσυντονιστεί ακόμα περισσότερο το κράτος. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δραστηριοποιούνται για χρόνια οι Τούρκοι. Μάλιστα αυτή την φορά θα καεί και η βόρειος Ελλάδα, όχι μόνο η νότια.

Μετά από μερικές ημέρες με αυτές τις συνθήκες, η αποδιοργάνωση και η κόπωση, φυσική και ψυχολογική θα είναι καταλυτικές για την ικανότητα αντίδρασης στο επόμενο κύμα. Μέχρι στιγμής το τουρκικό κράτος, θεωρητικά, δεν εμπλέκεται εμφανώς, πέρα από λεκτικές καταδίκες και απειλές. Επίσης το προηγούμενο διάστημα θα έχουν φροντίσει να επανδρώσουν ήδη υπάρχοντες πυρήνες ειδικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος, ώστε να είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές μεγάλης κλίμακας σε στρατιωτικούς και άλλους στόχους, όταν έρθει η στιγμή της επίθεσης. Θα επιδιωχθεί ακόμα και ο συντονισμός με αντίστοιχες αλβανικές ομάδες του UCK και του UCC που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται από χρόνια στην χώρα μας, εν υπνώσει.

Οι ποιο έμπειροι και καλύτερα εκπαιδευμένοι Τούρκοι, θα αναλάβουν τους ποιο σημαντικούς και καλύτερα φυλαγμένους στόχους ενώ οι Αλβανοί τους λιγότερο απαιτητικούς όπως τα δίκτυα ρεύματος και νερού, παραμελημένες αποθήκες οπλισμού , μικρές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κλπ.

Για τον εξοπλισμό τους δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, τα σύνορά μας είναι διάτρητα και υπάρχει ήδη τεράστια ποσότητα παράνομου οπλισμού στην χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης για την είσοδό τους υπάρχουν τα «πράσινα» τουρκικά διαβατήρια και οι ροές των προσφύγων μέσα στους οποίους κρύβονται. 2 με 3 ημέρες πριν το κυρίως γεγονός θα φτάσουν εμπορικά καράβια στους τουρκικούς ναυστάθμους κυρίως της Προποντίδας , για να γεμίσουν τα αμπάρια καταδρομείς με φουσκωτές βάρκες και εφόδια για μερικές ημέρες με σκοπό να βγουν στο Αιγαίο κατά μήκος των εμπορικών διαδρόμων που οδηγούν στην Μεσόγειο, οι οποίοι περνούν ακριβώς μπροστά από τα νησιά-στόχους.

ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ. Η τουρκική τακτική βασίζεται στον:

  1. Αιφνιδιασμό, 2. Στον κορεσμό των δικών μας δυνάμεων από πολυάριθμες εχθρικές επιθέσεις, σε βαθμό που να μην μπορούμε να τις διαχειριστούμε και 3. Στην ακαριαία εξουδετέρωση των βασικών στηριγμάτων της άμυνάς μας, τα οποία είναι βασικά η αεροπορία, η αντιαεροπορική άμυνα και το ναυτικό μας , καθώς και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και διοίκησης.

Ένα μέρος του κορεσμού θα έχει συντελεστεί από τις παραμονές της επίθεσης όταν όλος ο κρατικός μηχανισμός θα ασχολείται με τις πυρκαγιές, τις τρομοκρατικές ενέργειες και την εξέγερση των λαθρομεταναστών. Το υπόλοιπο του κορεσμού θα συμβεί όταν επιτεθούν αιφνιδιαστικά σε πολλά σημεία ταυτόχρονα και αν μάλιστα σε κάποια από αυτά επιτύχουν κατάληψη εδάφους και ειδικά νήσων, τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για την ελληνική πλευρά, γιατί θα χρειαστούν πολλαπλάσιες δυνάμεις για την ανακατάληψή τους, οι οποίες θα λείψουν από άλλα μέτωπα. Αστραπιαία κατάληψη θα γίνει μόνο σε αφύλακτους στόχους με τον τρόπο που επισήμανα στις ποιο πάνω παραγράφους.

Για τον σκοπό αυτόν θα πρέπει ο τουρκικός στρατός να χρησιμοποιήσει όχι μόνο το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεών του αλλά πιθανότατα να επιστρατεύσει και εφέδρους από τα επίλεκτα σώματα. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αξιοποιήσει τις άριστες σχέσεις που έχει με την Αλβανία η οποία δεν κρύβει τις εδαφικές της αξιώσεις έναντι της Ελλάδας καθώς και με τα Σκόπια όπου συντηρεί και εκπαιδεύει μία επίλεκτη ταξιαρχία Σκοπιανών.

Από χρόνια υπάρχει ναυτική βάση της Τουρκίας στην Αλβανία, στην Αυλώνα, όπου σταθμεύουν υποβρύχια και φρεγάτες, υποτίθεται για νατοϊκές ανάγκες. Επίσης υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ανάλογες, κρυφές, εγκαταστάσεις στο Δυρράχιο.

Αν ισχύει η υποψία του Greek spirit ότι τα χαμένα πλοία και ελικόπτερα του τουρκικού στρατού που εξαφανίστηκαν κατά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ή έστω μέρος τους, βρίσκονται στην Αλβανία τότε θα έχουμε επίθεση και εισβολή από άλλο αφύλακτο μέτωπο, αυτό της ηπείρου και της Κέρκυρας.

Η ερήμωση της υπαίθρου της Ηπείρου, η απουσία στρατού στην συγκεκριμένη μεθόριο, η ενίσχυση των αλβανικών τμημάτων με τουρκικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις, και η ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών στην Ελλάδα είναι καταλυτικοί παράγοντες για την επιτυχία του επιχειρήματος. Επίσης η παρουσία ικανού τουρκικού ναυτικού στο Ιόνιο όπου εμείς έχουμε ελάχιστη παρουσία, θα διευκολύνει την κατάληψη της Κέρκυρας που είναι κομβικό σημείο για τα μελλοντικά τουρκικά σχέδια που αφορούν αγωγούς. Παράλληλα με αυτές τις απροσδόκητες ενέργειες, θα λειτουργούν κανονικά τα τουρκικά σχέδια που γνωρίζουμε στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, με διάβαση του Έβρου, απόβαση σε νησιά κλπ. Καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική πλευρά θα βρεθεί σε τραγική θέση όσον αφορά το που θα δώσει το βάρος της άμυνας. Ειδικά η παρούσα πολιτική ηγεσία ή θα τρέχει να βρει ελικόπτερα για να το σκάσει ή θα παρακαλάει κλαίγοντας τους ξένους, για επέμβαση με οποιοδήποτε τίμημα.

Πιστεύω ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την τουρκική επίθεση είναι το Πάσχα όπου το 1/3 του στρατεύματος είναι σε άδεια και το υπόλοιπο σουβλίζει αρνιά. Εναλλακτικά έως τον Μάιο πριν αρχίσουν τα μελτέμια και δυσκολέψουν οι θαλάσσιες επιχειρήσεις. Επίσης προς τα τέλη Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου που πέφτουν οι άνεμοι και ταυτόχρονα θα τελειώνει και η τουριστική περίοδος, οπότε οι Τούρκοι δεν θα χάσουν τα πολύ σημαντικά έσοδα του τουρισμού.

Η εξουδετέρωση σημαντικών στόχων θα γίνει από ομάδες ειδικών δυνάμεων που θα βρίσκονται από καιρό στο ελληνικό έδαφος ως μετανάστες ή ως τουρίστες έτσι θα έχουν όλον τον χρόνο να εξοικειωθούν με τον χώρο της αποστολής και με τις άλλες παραμέτρους που είναι απαραίτητες όπως διαδρομές διαφυγής, κρησφύγετα, συνθήκες φύλαξης στόχων, εμπόδια κλπ. Οι στόχοι θα είναι κυρίως αεροδρόμια , ραντάρ ,βάσεις τηλεπικοινωνιών, πλοία σε λιμάνια (κυρίως τα Ζubr που τα φοβούνται για ανακατάληψη νησιών), κέντρα διοίκησης και πολιτικοί στόχοι υποδομών όπως δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Και εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι Αλβανοί και οι διάφοροι μαχητές του Ισλάμ που βρίσκονται στην Ελλάδα οι οποίοι και θα αναλάβουν τις ποιο εύκολες επιχειρήσεις ενώ οι εμπειροπόλεμοι Τούρκοι θα κρατήσουν τις πιο δύσκολες αποστολές. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε, στα πλαίσια της αποκόμισης διδαγμάτων από άλλους στρατούς, την τακτική που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι Σπέτσναζ, να σκοτώσουν τους ηγέτες του εχθρού στο πολύ αρχικό στάδιο των επιχειρήσεων όταν αυτοί κοιμούνται αμέριμνοι στα σπίτια τους. Μιλάμε πάντα για την στρατιωτική ηγεσία και ειδικά τους πιλότους, γιατί η πολιτική ηγεσία που έχουμε, είτε σκοτωθεί είτε όχι, δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Έτσι, την νύχτα της επίθεσης θα έχουμε σχετικά νωρίς δολοφονίες στελεχών σε ανύποπτους χώρους και εξουδετέρωση της αεροπορίας και της αεράμυνας, ώστε όταν μερικές ώρες αργότερα ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιδρομές να μην υπάρξει σοβαρή αντίσταση στον αέρα. Την ίδια στιγμή θα ενεργοποιηθούν οι καταδρομείς στα νησιά ,ειδικά στα αφύλαχτα, για την εξουδετέρωση των υπο-επανδρωμένων μονάδων φρούρησης. Λίγο πριν τα ξημερώματα θα κατέβουν από τα εμπορικά πλοία τα φουσκωτά που θα μεταφέρουν το δεύτερο κύμα πεζοναυτών και καταδρομέων που θα ολοκληρώσει την κατάληψη. Μιλάμε για τα νησιά του 25ου μεσημβρινού την Κέρκυρα και τα Αντικύθηρα που δεν είναι προετοιμασμένα για άμυνα. Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που έχουν ισχυρές φρουρές θα ακολουθηθούν κλασικά σχέδια απόβασης και αεραπόβασης αφού προηγουμένως θα έχουν γίνει σοβαρές δολιοφθορές από κομάντα κρυμμένα ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους τουρίστες. Εκεί το Καστελόριζο είναι μακράν η πρώτη προτεραιότητα των Τούρκων.

Οι πιθανές επιχειρήσεις των Τούρκων που περιγράφω παραπάνω μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, όμως εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, ακόμα και το ποιο απίθανο, γιατί μία ήτα με εδαφικές απώλειες στην παρούσα συγγειρία θα είναι τόσο καταστροφική για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό που δεν νομίζω ότι θα ανακάμψουμε ποτέ. Για να γράψω αυτό το άρθρο έβαλα τον εαυτό μου στην θέση του Τούρκου σχεδιαστή της επίθεσης και χρησιμοποίησα όλα τα ιστορικά διδάγματα που θα μπορούσα να αναπαράξω στο συγκεκριμένο πεδίο μάχης για να επιτύχω την μέγιστη ζημιά εις βάρος της Ελλάδας.


Καταρχήν δεν είναι απαραίτητο ότι η Τουρκία θα κάνει όλα όσα αναφέρονται.

Όμως, ακόμα και αν επιχειρήσει τα μισά και επιτύχει το ένα τέταρτο, τα κέρδη θα είναι τεράστια για εκείνη, ενώ η ζημιά για την Ελλάδα θα υπερβαίνει την μικρασιατική καταστροφή.

Αν καταλάβει έστω και ένα μικρό νησί στο κεντρικό Αιγαίο και καταφέρει να το κρατήσει έως την ανακωχή που θα μας επιβάλλει σύντομα η διεθνής κοινότητα, τα κέρδη της θα είναι τεράστια. Γιατί πλέον το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι οι βραχονησίδες του ανατολικού Αιγαίου, αλλά τα νησιά του 25ου μεσημβρινού και μάλιστα όχι σε θεωρητική βάση αλλά με τουρκικό στρατό εγκατεστημένο επάνω τους.

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους Τούρκους μπορεί να ανακαλέσουν την απόβαση σε πολλά νησιά και να συγκεντρώσουν τις προσπάθειες σε δύο τρία μικρά ώστε να έχουν υψηλές πιθανότητες να τα κρατήσουν. Το ένα θα είναι σίγουρα στον 25ο μεσημβρινό πιθανότατα η Γαύδος. Το Καστελόριζο θα παλέψουν να το πάρουν με κάθε κόστος. Αυτά τα δύο νησιά είναι αυτό που λέμε «πρώτο τραπέζι πίστα» για τα κοιτάσματα της Μεσογείου, και ταυτόχρονα είναι μακριά από τον κορμό της ελληνικής άμυνας.

Επίσης πρέπει να προσεχθεί και το σύμπλεγμα Καρπάθου-Κάσου γιατί από αυτό εξαρτάται μεγάλο μέρος της ΑΟΖ και ταυτόχρονα είναι σχετικά μακριά από το κυρίως πεδίο δράσης της ελληνικής άμυνας. Ακόμα τα νησιά δεν φυλάσσονται καλά παρά την ύπαρξη νατοϊκού αεροδρομίου στην Κάρπαθο.

Αν αντιθέτως τα πράγματα πάνε πολύ καλά για την Τουρκία, τότε θα προσπαθήσει να αρπάξει όσα ποιο πολλά μπορεί στον λιγότερο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση πέραν από την επίθεση σε επιπλέον νησιά πιθανόν να προσπαθήσει να παρακάμψει και το μέτωπο στην Θράκη το οποίο είναι πολύ δύσκολο να σπάσει, καθώς η Ελλάδα και καλό εξοπλισμό έχει εκεί και πολύ βαριές οχυρώσεις.

Το σχέδιο των Τούρκων βασίζεται στον αιφνιδιασμό. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε. Επίσης στηρίζονται στον ψυχολογικό αντίκτυπο και στην κατάρρευση του ηθικού μας. Δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να χάσουμε το φρόνημά μας και να ενεργήσουμε υπό το κράτος του φόβου και της ηττοπάθειας. Πρέπει να κρατήσουμε ακόμα και όταν ο εχθρός θα είναι μέσα στις αυλές μας και στα δωμάτια των παιδιών μας. Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι βρισκόμαστε σε μία κομβική καμπή της ιστορίας από αυτές που συμβαίνουν κάθε 100 χρόνια.

Το διακύβευμα δεν είναι κάποια βραχονησίδα μεσοπέλαγα. Αυτή την φορά θα παλέψουμε για την ίδια μας την ύπαρξή ως Έθνος και ως κράτος.

Αν αποτύχουμε θα πρέπει να ζήσουμε σαν πάμφτωχοι υποτελείς άλλων, εκ δυσμάς ή εξ ανατολών σε έναν τόπο που δεν θα μας ανήκει πια ούτε τυπικά. Ολόκληρες περιοχές της χώρας θα προσαρτηθούν σε γειτονικές χώρες ή θα γίνουν «ουδέτερες ζώνες» υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών. Και ότι απομείνει από το ελληνικό κράτος θα είναι υποθηκευμένο και απόλυτα ελεγχόμενο από άλλους.

Για να καταφέρουμε μια επιτυχή άμυνα πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι ,προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι. Μόνο έτσι θα αντέξουμε στο σοκ. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης όχι μόνο στην μάζα του κόσμου αλλά και στα υψηλά κλιμάκια. Υφέρπει η άποψη ότι όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση της τουρκικής κοινής γνώμης, ότι οι «σύμμαχοί μας» δεν θα επιτρέψουν σοβαρή εμπλοκή και ότι στην χειρότερη περίπτωση, άντε να έχουμε ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων. Ουδέν αναληθέστερον!!! Για όλους τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω και για άλλους που γράφω παρακάτω στις αντιδράσεις των ξένων ,φίλων και μη !!! Είναι καθήκον όλων ημών που βλέπουμε τι έρχεται, να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε τον κόσμο σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μας απομένει. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 

1. Να ελεγχθούν τα νησιά του 25ου παράλληλου συν Γαύδο, Αντικύθηρα και Κέρκυρα για τυχόν κλιμάκια πρακτόρων που ασχολούνται με την προετοιμασία της απόβασης. Επίσης να ψαχτούν και οι περιοχές δίπλα στην Καβάλα για τον ίδιο λόγο.

2. Να ελεγχθούν τυχόν ναυλώσεις εμπορικών πλοίων ή μεγάλων ψαράδικων ή κότερων, από το τούρκικο ναυτικό, καθώς και ο ελλιμενισμός τους σε ναυτικές βάσεις για φόρτωση καταδρομέων και πεζοναυτών.

3. Να ελεγχθούν τα αρχεία των εμπρησμών. Από τις φωτιές του 2007 που είχε ασχοληθεί η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική και εντεύθεν πρέπει να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα κυκλώματα των εμπρηστών. Είναι σίγουρο ότι καιρού επιτρέποντος, οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο στο μέγιστο βαθμό γιατί έχει αποδειχθεί εξόχως αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό να τους σταματήσουμε πριν ξεκινήσουν.

4. Άμεση και μαζική κλήση εφέδρων και πολιτοφυλάκων με το παραμικρό σημάδι κινητικότητας των Τούρκων. Όταν θα έρθουν, εμείς πρέπει να είμαστε ήδη εκεί και μάλιστα σε μέρη που μέχρι τώρα θεωρούνταν εκτός κινδύνου. Είμαστε υπερβολικά λίγοι για να φυλάξουμε τόσα σημεία. Και ο τελευταίος άνδρας είναι πολύτιμος.

5. Προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων από δολιοφθορές κυρίως της αεροπορίας. Η επιφυλακή πρέπει να είναι συνεχής, ειδικά τις επικίνδυνες ημερομηνίες

6. Αν εμφανιστούν κότερα και εμπορικά πλοία φορτωμένα με κομάντος, πριν την επίσημη έναρξη των εχθροπραξιών, αυτά θα πρέπει να αιχμαλωτιστούν ή να βυθιστούν αύτανδρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να αφεθούν να φτάσουν στον στόχο τους. Εξάλλου θα είναι πολύ εύκολη η εξουδετέρωσή τους αφού λόγω μυστικότητας της αποστολής θα είναι ασυνόδευτα και άρα απροστάτευτα. Είναι πολύ κρίσιμο να αποτύχει η πρώτη αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων, γιατί πέραν της απώλειας των αντικειμενικών στόχων, θα χάσουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες επίλεκτους μαχητές, οι οποίοι θα λείψουν από αλλού.

7. Μεγάλη προσοχή για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από τον εχθρό για την κάμψη ισχυρής αντίστασης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πρέπει, προληπτικά, να γίνει απολύτως σαφές στον εχθρό ότι σε τέτοια περίπτωση θα απαντήσουμε άμεσα, με ανάλογα μέσα, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Επίσης να δοθούν μέσα προστασίας στο προσωπικό και να εκπαιδευτούν σε αυτά. Ειδικά στο Καστελόριζο που είναι ο, κορυφαίας προτεραιότητας στόχος, πρέπει να έχουν πλήρη ΡΒΧ προστασία γιατί είναι το πρώτο σημείο που θα βληθεί με χημικά αν αποτύχει η συμβατική μέθοδος κατάληψης!!!!

8. Να δοθούν όπλα στους εθνοφύλακες των συνόρων και των περιοχών που αναμένονται επεισόδια ώστε να τα έχουν στα σπίτια τους και να μην χρειάζεται να τρέχουν στα στρατόπεδα για να οπλιστούν, σε συνθήκες βομβαρδισμών και απόβασης.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένης πληροφορίας για επικείμενη τουρκική εισβολή πρέπει όλες οι επικίνδυνες κατηγορίες ατόμων να περιοριστούν ή να συλληφθούν. Τέτοιοι είναι πυρήνες ισλαμιστών , ηγέτες μουσουλμάνων, περίεργοι μετανάστες που μπορεί να είναι Τούρκοι στρατιωτικοί, αντιεξουσιαστές, μέλη ΜΚΟ, περίεργοι τουρίστες που βρίσκονται μπλεγμένοι σε επεισόδια, Αλβανοί πρώτης ή δεύτερης γενιάς ακόμα και με ελληνική υπηκοότητα σε περίπτωση που κρίνονται ύποπτοι. Είναι φρέσκο το συμβάν με το σήμα των αετών στον ελληνικό στρατό. Ακόμα και στάδια μπορούμε να ανοίξουμε για να τους μαντρώσουμε.

2. Παρουσία της αστυνομίας παντού με εντολή να ρίχνουν στο ψαχνό ώστε να μην τολμάει κανείς να κάνει επεισόδια. Επειδή το προσωπικό δεν επαρκεί για να επανδρώσει τέτοια τμήματα σε επαρκή αριθμό, πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες ενίσχυσης της αστυνομίας από εφέδρους του στρατού που θα λειτουργούν ως εθνοφρουρά εσωτερικής φύλαξης. Το πρόσταγμα θα το έχουν πάντα οι επαγγελματίες αστυνομικοί ακόμα και αν έχουν κατώτερο βαθμό από τον αρχηγό των εφέδρων λόγω του ότι θα βρίσκονται σε χώρο αρμοδιότητας της αστυνομίας. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών στις μονάδες αυτές για να α)εκδίδουν επί τόπου εντάλματα και έτσι να αποφεύγονται νομικά κωλύματα στις διαδικασίες σύλληψης και έρευνας σε ιδιωτικούς χώρους β) να αποφευχθούν αυθαιρεσίες των αρχών, μάλιστα από την στιγμή που μεγάλο μέρος τους θα αποτελείται από έφεδρους στρατιώτες . Με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού ώστε να περιπολούνται οι επικίνδυνες γειτονιές και να φρουρούνται και κρίσιμες πολιτικές εγκαταστάσεις όπως σταθμοί ρεύματος, υδραγωγεία κλπ.

3. Κλείσιμο όλων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή περιορισμός του δικτύου μόνο σε λίγους εξουσιοδοτημένους χρήστες αφού με αυτά συντονίζονται οι τρομοκράτες. Επίσης περιορισμοί στο ίντερνετ.

Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

1. Οι απλοί πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι και ψυχολογικά προετοιμασμένοι και να τους έχει δοθεί ένα σχέδιο δράσης ώστε να μην πανικοβληθούν και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις.

2. Να είναι εφοδιασμένοι με νερό ,τρόφιμα , φάρμακα κάποια πηγή ενέργειας πχ μπαταρίες, φακοί και αν είναι δυνατόν να είναι και οπλισμένοι.

3. Όσοι έχουν την δυνατότητα, να απομακρυνθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

4. Να οργανώσουν τις γειτονιές αμυντικά εναντίων επιδρομών ταραχοποιών ,ισλαμιστών κλπ. Ένα πολύ καλό παράδειγμα τέτοιας αυτόοργάνωσης συνέβη στην Αίγυπτο πριν περίπου επτά χρόνια στις ταραχές για την πτώση του Μουμπάρακ, όταν είχε αποσυρθεί η αστυνομία και ένοπλες συμμορίες έκαναν επιδρομές στις γειτονιές. Οι κάτοικοι είχαν οπλιστεί με ότι έβρισκε ο καθένας, κουζινομάχαιρα, λοστούς, ξύλα , εργαλεία κλπ. Τις πολυκατοικίες τις φύλαγαν οι ένοικοι με βάρδιες, είχαν κλείσει τους δρόμους με κινητά οδοφράγματα για να εμποδίζουν τους επιδρομείς και στο πρώτο σύνθημα των φρουρών κατέβαιναν όλοι οι άντρες της γειτονιάς κάτω με άγριες διαθέσεις. Έτσι απετράπησαν πολλές απόπειρες βανδαλισμού και κλοπών.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το συνονθύλευμα που βρίσκεται στην Βουλή είναι επικίνδυνο. Σε μία κατάσταση σαν αυτή που περιγράφω παραπάνω δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Είναι αδύνατον να την διαχειριστούν γιατί ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητές τους. Θα ικετεύουν κλαίγοντας για έλεος και θα τάζουν τα πάντα στους ξένους και ειδικά στους φίλους μας τους Γερμανούς για μία ελάχιστη στήριξη.

Αν το αποτέλεσμα της σύρραξης είναι κακό για μας, θα κληθούν σε απολογία όχι μόνο για την στρατιωτική ήττα, αλλά και για την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω των μνημονίων που συνιστά εσχάτη προδοσία. Πάνε όλοι για ένα νέο Γουδή.

Αν πάλι η έκβαση της σύρραξης βγεί υπέρ μας, αυτό θα σημαίνει ότι η διοίκηση δεν θα είναι πια στα χέρια τους και ότι θα έχουμε πλέον κυβέρνηση Ελλήνων και όχι ελληνοφώνων. Τότε πάλι θα κληθούν να απολογηθούν για το έγκλημα των μνημονίων και η κατάληξή τους θα είναι η ίδια με πριν. Για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας η άμυνά μας πρέπει να υπάρξει άμεσα αντικατάσταση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και οι τηλεοπτικοί αβανταδόροι τους και οι εργολάβοι πατρώνοι τους.

Οι Έλληνες έχουμε πολλές φορές ανατρέψει τον ρου της Ιστορίας, τόσο με τα ειρηνικά όσο και με τα πολεμικά επιτεύγματά μας. Χωρίς την παρουσία μας ο κόσμος θα ήταν τελείως διαφορετικός.

Έχουμε την τιμή και το φορτίο να ανήκουμε σε ένα ιστορικά σημαντικό έθνος. Κάποιοι από εμάς δεν είναι διατεθειμένοι να το παραδώσουν αμαχητί. Έφτασε ο καιρός να ανταποκριθούμε ξανά στον ιστορικό μας ρόλο ως έθνος, και να δείξουμε στον κόσμο ποιών προγόνων είμαστε απόγονοι.”

Σημείωση 1 Citypost.gr: Αιγαιοπελαγίτες, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!
Σημείωση 2 Citypost.gr: Η Σκύρος μολονότι βρίσκεται πριν τον 25ο μεσημβρινό πολύ σωστά συμπεριλαμβάνεται από τον αρθρογράφο – λόγω της στρατηγικής και υψίστης σημασίας που έχει για την άμυνα της Ελλάδας με την αεροπορική βάση και τα ραντάρ της – στους πιθανούς στόχους της Τουρκίας. Επιτρέψάτε μας να θεωρούμε πιθανό στόχο και τη Σύρο για πολλούς και διάφορους λόγους: Πρωτεύουσα Νοτίου Αιγαίου, μεγάλος εμπορικός κόμβος, SEKAVIN, ναυτική βάση Αγκαθωπών, στρατόπεδο / αποθήκες οπλισμού, Ναυπηγεία Νεωρίου, κεντρική θέση στο χάρτη κ.α.

Πηγή: pentapostagma.gr (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)
Επεξεργασία πρωτότυπου άρθρου: Ανάργυρος Δεναξάς