Πλημμύρισε η Κύπρος – Καταιγίδες σάρωσαν τη Μεγαλόνησο
Την Κύπρο σήμερα πλήττουν έντονα καιρικά φαινόμενα και καταρρακτώδεις βροχές. Οι βροχές είναι τόσο έντονες που το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, αλλά και η βουλή κινδύνευσαν να πλημμυρίσουν.

Ειδικότερα, Εκπρόσωπος του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην Κύπρο ανέφερε ότι δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές και ότι από πολύ νωρίς το πρωί συνεργεία μάζεψαν τα νερά και το Μουσείο λειτούργησε κανονικά. Αντίθετα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έκλεισε την Πύλη Αμμοχώστου και ο Δήμος Λευκωσίας την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Ο εκπρόσωπος τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, δήλωσε ότι η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί το Κοινοβούλιο «δεν τιμά κανένα μας». Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, εδώ και δυόμισι χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων του καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει για την ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου του Κοινοβουλίου.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση που είναι σε ισχύ από τις 11:00 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 11:00 αύριο το πρωί της Τετάρτης. Η ένταση της βροχόπτωσης θα ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και άλλα υποστατικά, έπεσαν δένδρα και έκλεισαν δρόμοι για την τροχαία κίνηση. Ο Πεδιαίος ποταμός στη Λευκωσία υπερχείλισε από τις δυνατές νεροποντές. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν πάσσαλους της Αρχής Ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στο δίκτυο της και διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: mknews.gr