Νομίζετε πως τα έχετε δει όλα; Δείτε αυτό!
Ποτέ στη ζωή σου δεν πρέπει να πεις τη φράση “Τα έχω δει όλα”. Διότι στη γωνία, το αμέσως επόμενο λεπτό παραμονεύει μια τεράστια έκπληξη, άλλοτε ευχάριστη, άλλοτε σοκαριστική, άλλοτε θλιβερή, άλλοτε εξοργιστική…..

Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε, είμαστε σίγουροι πως θα σας διχάσει. Άλλους θα τους στενοχωρήσει ή εξοργίσει, και άλλους (ως πιο ανοιχτόμυαλοι;) θα τους ευχαριστήσει. Να θυμάστε βέβαια πως ο Αϊνσταϊν είχε πει πως ήταν σίγουρος για το αν το Σύμπαν έχει όρια, αλλά δεν ήταν σχετικά με την ανθρώπινη βλακεία.

Το πρωί λοιπόν στην εκπομπή “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” του ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκε μια νέα ιστοσελίδα (περί blog πρόκειται) που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς του κόσμου στην εκπλήρωση του τάματός τους στην Ελλάδα! Έτσι λοιπόν ο εκάστοτε θρησκευόμενος έχει τη δυνατότητα πλέον να επιλέξει την εκκλησία που θέλει (προς το παρόν προσφέρονται 4 επιλογές), εν συνεχεία το είδος του τάματος που θέλει (μνημόνευση, άναμμα λαμπάδας, πρόσφορο, κατάθεση τάματος κλπ) και με ένα κλικ να δώσει εντολή στους ανθρώπους της ιστοσελίδας να πάνε για λογαριασμό του να κάνουν το δικό του τάμα!

Domytama.gr λοιπόν! Γιατί να ξοδεύεσαι να πας από την Καβάλα στην Παναγιά της Τήνου; Επειδή το έκανες τάμα; Σιγά! Γιατί να ταλαιπωρείσαι να φτάσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Θεολόγου στην Πάτμο; Πού να τρέχεις τώρα να περνάς θάλασσες και να κινδυνεύεις να αποκλειστείς λόγω απαγορευτικού; Ο ντόπιος ευλαβής Χριστιανός – συνεργάτης του domytama.gr θα κάνει το τάμα για λογαριασμό σου! Με το αζημίωτο φυσικά….

Αν τα βάλεις κάτω, οι τιμές είναι αρκετά συμφέρουσες, θα λέγαμε κόντρα στην κρίση! Άλλωστε, προέχει να επιτελεστεί το θεάρεστο κοινωνικό έργο της αλληλοβοήθειας και της εκπλήρωσης μιας ανάγκης κάποιου συνανθρώπου μας. Τί είναι να δώσεις 100 ευρωπουλάκια για να ανάψουν ίσαμε το μπόϊ σου μια λαμπάδα στην Χάρη Της (και με φωτογραφία για να έχεις απόδειξη); Τί ψυχή έχουν 120 ευρώ για να γίνει μια επιμνημόσυνη δέηση μετά προσφόρου και να έχεις και τη φωτογραφία ενθύμιο μεγενθυμένη και καδραρισμένη στον τοίχο; Και αν είσαι πολύ δύσπιστος, σου στέλνουμε και video με ένα 50άρικο ακόμα.

Αυτά και άλλα πολλά σου εξασφαλίζουν οι καλοπροαίρετοι αυτοί Χριστιανοί! Και όπως κάθε μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του, έχουν και δώρο: Μνημόνευση των νεκρών συγγενών και φίλων εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! (με φωτογραφία όμως κοστίζει 40€…)

Είδατε πως δεν τα είχατε δει ή ακούσει όλα; 

Ακόμη όμως ύστερα και από αυτό, μην τολμήσετε να εκστομίσετε τέτοιο λόγο! Διότι, στη γωνία όλο και κάποια άλλη έκπληξη θα σας περιμένει. Το πιθανότερο είναι να είναι κακή, διότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο! Η εμπορευματοποίηση της πίστης και της θρησκείας έχει πάρει την κατρακύλα, τόσο μεγάλη κατρακύλα που οι μόνοι που χαίρονται (και δικαίως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς) είναι οι άθεοι που προσπαθούν να ισοπεδώσουν τα πάντα!

Αυτό που όμως είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζαμε είναι η γνώμη των ιερέων για αυτή την “χριστιανική” πρωτοβουλία…. Ειδικότερα δε των Μητροπολιτών και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα την επιτρέψουν;