Μετά το Sea Lady, και το Explorer στις δεξαμενές του ΝεωρείουΜετά την άφιξη του πλοίου Sea Lady στις 21 Μαρτίου 2018 στο ναυπηγείο του Νεωρίου στην Σύρο, ένα ακόμη πλοίο το EXPLORER μπήκε στις δεξαμενές του πολύπαθου ναυπηγείο πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης στο ναυπηγείο του Κυκλαδίτικου νησιού, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τους εργαζομένους του Νεωρίου αλλά και ολόκληρου του νησιού.

Η άφιξη του δεύτερου εμπορικού πλοίου στο Νεώριο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την άφιξη του πρώτου πλοίου, επιβεβαιώνει την συστηματική και σοβαρή προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί από την ONEX Shipyards, την νέα ιδιοκτησία του Νεωρίου ώστε το ναυπηγείο να είναι συνεχώς απασχολημένο.

Μάλιστα για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της ONEX Shipyards Πάνος Ξενοκώστας συναντήθηκε πρόσφατα στην Σύρο παρουσία του Δημάρχου του νησιού με το Διευθυντικό στέλεχος της Hellenic Seaways, Μανώλη Νιώτη για να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας της ακτοπλοϊκής εταιρείας με το Νεώριο.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Νιώτη, μία στιβαρή ναυπηγική μονάδα, στο κέντρο του Αιγαίου είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Εκ μέρους του Διευθυντικού στελέχους της Hellenic Seawys εκφράστηκε η προτίμηση της Hellenic Seawys στα ελληνικά ναυπηγεία, πολύ δε περισσότερο στο ναυπηγείο του Νεωρίου, λόγο και των ιδιαίτερων δεσμών της εταιρείας με τη Σύρο και φυσικά της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας που έχει για το νησί μία υγιής και ανταγωνιστική ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών.

Πηγή: defence-point.gr