Μεγάλη νίκη για τα “κίτρινα γιλέκα”! – Ηχηρό μάθημα προς όλους!
Μια μεγάλη νίκη σημειώθηκε για τον γαλλικό λαό και τα «κίτρινα γιλέκα» και ταυτόχρονα ήττα για το Γάλλο ηγέτη Μ.Μακρόν, καθώς με τα επεισόδια κάνει στροφή 180 μοιρών, για την ώρα τουλάχιστον, και προχωρά σε μειώσεις καυσίμων.

Λίγο νωρίτερα αρκετοί εκπρόσωποί του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας κάνοντας λόγο για «απειλές κατά της ζωής τους» και για «λόγους ασφαλείας» χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ σχεδιάζει να παρουσιάσει σε βουλευτές του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν ένα μορατόριουμ όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Να υπενθυμίσουμε ότι προηγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας έκτακτη υπουργική σύσκεψη, παρουσία του Εμμανουέλ Μακρόν και του Εντουάρ Φιλίπ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Εκτός από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη σύσκεψη αυτή μετείχαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ.

Ο Μακρόν ήθελε πάση θυσία να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου.

Σχόλιο Citypost.gr : Να γιατί ένας Λαός πρέπει να μην δειλιάζει, να μην παραιτείται, αλλά να αντιστέκεται απέναντι στην αδικία και το κακό. Το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” ήταν ένα ηχηρό μάθημα προς όλους τους υπόλοιπους Λαούς της Γης, φυσικά και πρωτίστως συμπεριλαμβανομένων και ημών των Ελλήνων.

Πηγή: mknews.gr