Μανώλης Γλυνός: Μετά την Κω η Ρόδος και η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ


 

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στην Κω.

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” παρευρέθηκε στον νικηφόρο αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ της τοπικής ομάδας Ιπποκράτη Κω και του Μεσολογγίου.

Το πρωί της Κυριακής ο κ Μανώλης Γλυνός επισκέφθηκε το ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κω στο οποίο συμμετείχαν το σύνολο των συλλόγων, φορέων, σχολείων, συνδέσμους και  ομίλους  του νησιού.

Κατά την παρουσία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ Γλυνός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και να ανταλλάξει απόψεις για τοπικά κοινωνικά ζητήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε σειρά επαφών με στελέχη της Παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και κατόπιν αναχώρησε ακτοπλοϊκώς για Ρόδο, συνοδεία των συνεργατών του.

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Ρόδο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γλυνός μετέβη στο Ροδίνι, όπου παρακολούθησε εκδήλωση του Δήμου Ρόδου αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων Με αναπηρίες».

Αναλυτικότερα στην εκδήλωση με τίτλο “Εκεί που Σμίγει η Αγάπη” συμμετείχαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της Α.Μ.Κ.Ε Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου.

Την εκδήλωση προλόγισε ως ομιλήτρια η παιδοψυχολόγος Msc – Προιστάμενη Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Δήμου Ρόδου, κ. Παυλίδη Σοφία.

Η ομιλία με θέμα «Στηρίζοντας το παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του» αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ίδια τα παιδιά και το συγγενικό περιβάλλον τους. Ειδικότερα μέσα από πραγματικές μαρτυρίες γονέων εκφράστηκαν τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και οι προϋποθέσεις ενός αποτελεσματικού υποβοηθητικού πλαισίου.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση που συμμετείχαν τα παιδιά του “ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ” βασισμένη στο αριστουργηματικό έργο του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» σε διασκευή του κ. Κων/νου Τρέχα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός συζήτησε διεξοδικά τις δράσεις και τα αποτελέσματα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ Άννα Ζωάνου και τον Πρόεδρο της Α.Μ.Κ.Ε. κ Σωτήρη Πετράκη

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

 «Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας φέρνει αντιμέτωπους με τη συνείδησή μας και με την ανάγκη για σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, με έμφαση στην ισότητα των ευκαιριών, στην αποκατάσταση και στην πρόληψη των αναπηριών.

Η παράταξή μας, ως αυριανή περιφερειακή αρχή δεσμεύεται για πράξεις και όχι για μεγάλα λόγια κενού περιεχομένου. Με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, θα διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας με αναπηρίες, στη γνώση, στην κατάρτιση, στην εργασία.

Η ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, σε μια δίκαιη και σύγχρονη κοινωνία, δεν θα πρέπει παρά να είναι μια ακόμα ημέρα στις υπόλοιπες 364 του χρόνου, που οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και έχουν ίδιες δυνατότητες, χωρίς αποκλεισμούς. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό και να γίνει συνείδηση στην κοινωνία, ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες προς όλους, θα πρέπει να είναι καθημερινός και συνεχής.

Στη σημερινή εκδήλωση αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και δικαίωση για την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η λειτουργία των πρώτων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  και των ιατροπαιδαγωγικών κέντρων επί της θητείας μου, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρόδου, σηματοδοτεί τις προθέσεις μου ως επόμενη περιφερειακή αρχή.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένας βασικός πυλώνας για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ΑΜΕΑ, δημιουργώντας δίχτυ προστασίας με τη λειτουργία δομών που θα προάγουν την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και θα εξαλείψουν την περιθωριοποίηση. Η Περιφέρεια, μπορεί, πρέπει και οφείλει να είναι ο συνδετικός κρίκος σε αυτή την αλυσίδα».