ΛΗΜΝΟΣ : Ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας μετάδοση θα έχουν από αύριο, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και οι κάτοικοι της Λήμνου, μέσω του προγράμματος «Εθνικό Απευθείας», που στον Δήμο μας υλοποιείται σε συνεργασία με το Οργανισμό Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου επιχειρεί να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και με ελεύθερη είσοδο.

Η πρώτη παράσταση που θα παρακολουθήσουμε, η οποία θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο στις 20:00 απευθείας από τη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου REX, είναι το έργο των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον «Τίμων ο Αθηναίος».

Λόγω της μετάδοσης της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Ραλφ εναντίον Ίντερνετ» που προγραμματιζόταν για αύριο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 18:00, η οποία μεταφέρεται την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Έτσι, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές, στις 12:00 μ.μ. και στις 18:00.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παραστάσεων:
16/02 Τίμων ο Αθηναίος

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/timon-o-athinaios

02/03 Απλή Μετάβαση

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/apli-metavasi

16/03 Πρίγκιπας και Φτωχός

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/oprigkipaskaioftohos

30/03 Μισάνθρωπος

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/o-misanthropos-tou-molierou

13/04 Μικρές Ιστορίες για Αγρίους

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/mikresistories

11/05 Ο άνθρωπος που γελά

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/oanthropospougela

30/05 Μελίσσια

https://www.n-t.gr/el/events/repertory/melissia

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

«Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον

Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην έναρξη της θεατρικής περιόδου  το έργο «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον, στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»,  θα επαναληφθεί από 7 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Υπόθεση

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.  Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας. Συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και μας δίνει τον Τίμωνα. Έργο «υβρίδιο» μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού, αποτελεί το ίχνος του εγχειρήματός του με μια φόρμα δίχως προηγούμενο σε άλλα έργα του.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική διασκευή: Λύσσανδρος Φαληρέας

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Μαρία Σμαγιέβιτς

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ευμορφία-Μελίνα Κουκουτσάκη

 

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος

Αργυρώ Ανανιάδου,   Γιώργος Δαμπάσης, Βαλέρια Δημητριάδου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Φώτης Κουτρουβίδης, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης,Μάνος Στεφανάκης,  Αρης Τρουπάκης

Φωτογράφος παράστασης

Ελίνα Γιουνανλή