ΚΩΣ: Αξίζει να είναι ο Ιατρικός Πυλώνας της Ευρώπης

kos
Πρόσφατα το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου Ρόδου ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ταξιδέψαμε στην ΚΩ, για την Παραλαβή από Σουηδία και Παράδοση 9 τόννων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΩ “Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”.

Περπατήσαμε με ευχαρίστηση την Πόλη της ΚΩ από την μια άκρη στην άλλη.

Είδαμε μια πόλη εμπορικά ζωντανή, πολύχρωμη με φιλόξενους ανθρώπους.

Η εικόνα που αντικρύσαμε δεν είχε καμία σχέση με την παλαιότερη τηλεοπτική εικόνα τω ν καναλιών, που παρουσίαζε την ΚΩ σαν ένα απέραντο σκουπιδότοπο, λόγω προσφύγων και μεταναστών.
Είδαμε μια πόλη πεντακάθαρη και αυτό ήταν που μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή της άφιξής μας στην Κώ. Δεν ήταν τυχαίο.

Όσο περπατούσαμε την ΚΩ τόσο μας εντυπωσίαζε περισσότερο η καθαριότητα της πόλης,το πράσινο,τα λουλουδιασμένα παρτέρια και γενικά η τάξη της πόλης.

Είδαμε μια πόλη που όσο την περπατούσες τόσο την αγαπούσες περισσότερο. Κάποια στιγμή που είχαμε καθίσει σε κάποιο σνακ μπαρ και τραβήξαμε μια καρέκλα λίγα εκατοστά προς το πεζοδρόμιο,με πολύ ευγένεια ο υπεύθυνος του καταστήματος μας ζήτησε να επαναφέρουμε το κάθισμα στην προηγούμενη θέση, αναφέροντας ότι δεν θα ήθελε να έχει πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας του κατ/τος, έστω και για τα λίγα εκατοστά .

Συμμορφωθήκαμε αμέσως και ταυτόχρονα εντυπωσιαστήκαμε για την τάξη της πόλης και την πλήρη εφαρμογή των όρων του Δήμου ΚΩ.

Δεν είδαμε ούτε ένα σκουπιδάκι στον δρόμο, ούτε ένα φύλλο. Είδαμε συνεργεία το βράδυ να πλένουν τους δρόμους

Είδαμε μια ΚΩ πλακοστρωμένη-με ποδηλατοδρόμιο διαγραμμισμένο. Μια πόλη που την αγαπάς, την αγκαλιάζεις και την παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις, και γι’ αυτό θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ.

Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί είσαι ένας άξιος οικοδεσπότης που υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου και φιλοξενούμενους σένα σπίτι πεντακάθαρο, ευωδιασμένο-φιλικό και φιλόξενο, με κανόνες τάξης που εφαρμόζονται.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, θέλουμε να προτείνουμε τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο ΔΗΜΟ ΚΩ τα τμήματα Τουρισμού να ασχοληθούν με την ΚΩ και την Ιατρική ιστορία της, με σχέδιο και πρόγραμμα, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η ΚΩΣ αξίζει να είναι ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, με τους κατάλληλους χειρισμούς από γνώστες του αντικειμένου.
Η ΚΩΣ θα έπρεπε να πλημμυρίζει από γιατρούς και νοσηλευτές από όλο τον κόσμο, με τον ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ. Χρειάζεται σωστή διαχείριση του αντικειμένου για να έχουμε το καλλίτερο αποτέλεσμα.
ippokratis
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ειδική ομάδα της Περιφέρειας και του ΔΗΜΟΥ ΚΩ να ασχοληθεί ειδικά γι’ αυτό το θέμα. ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΑΡΤΟΙ. Δεν αποκλείουμε να δούμε την γείτονα χώρα να διαφημίζει, όπως πραγματικά διαφημίζει ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, με επισκέψεις στην ΚΩ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να περιλαμβάνει την ομάδα εργασίας ειδικού σκοπού, που θα έχει σαν στόχο την πληροφόρηση όλων των ιατρικών σχολών (δημοσίων-ιδιωτικών) για τα ΙΠΠΟΚΡΑΤEΙΑ ΤΗΣ ΚΩ σχετικά με τους γιατρούς και γιατί όχι των ειδικών νοσηλευτών.
Θα πρέπει να αποστέλεται προσωπική πρόσκληση σε κάθε νέο πτυχιούχο της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ στην προσωπική του ιστοσελίδα, μέσω της γραμματείας της Ιατρικής σχολής, όπως επίσης προσκλήσεις μπορούν
να αποσταλούν στις ανώτατες νοσηλευτικές σχολές, όχι μόνο της ΕΥΡΩΠΗΣ, αλλά και ΚΑΝΑΔΑ, ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΙΑΠΩΝΙΑΣ, ΚΙΝΑΣ κλπ.

Να γνωρίζετε το πρόγραμμά σας επίσης στις πρυτανίες, για την απονομή:
1)ΠΑΠΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΗ ΙΑΤΡΟΥ ………..(ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ)- ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
2) ΠΑΠΥΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ
3) ΕΙΔΙΚΗ ΠΟΜΠΗ ΜΕ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΕΝΟ ΤΟΥΣ), ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ
4) ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ, ΣΕ ΝΕΠΙΠΕΔΟ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΤΡΑΞΙΟΝ
5)ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
6) ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ η σε αμφιθεατρο ειδικου σκοπού.

Η ΚΩΣ έχει κατι που δεν τόχει κανένα άλλο μέρος του κόσμου
΄Εχει τον ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Φυσικά και η ΡΟΔΟΣ έχει τον Kολοσσό της και τον Διαγόρα της, που θα μπορούσαμε να οργανώναμε τα ΚΟΛΟΣΣΑΙΑ Ή ΤΑ ΔΙΑΓΟΡΙΑ.

Για την ΚΩ ΟΜΩΣ που έχουμε σαν κύριο θέμα, ας φροντίσουμε να αποδώσουμε τιμές στον Πατέρα της Ιατρικής και την γενέτειρά του την ΚΩ, με καλεσμένους γιατρούς από όλο τον κόσμο. ΚΩΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΤΗΛ. ΣΥΝ/ΣΗΣ 22410 81175- 6939194232
ΡΟΔΟΣ 10/9/2016

Πηγή: kostoday