Κοπή Πίτας – Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων και Κ.Π.Θ. Σύρου

unna1112222222med

Κοπή Πίτας – Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων και Κ.Π.Θ. Σύρου

Η εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων και το Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού Σύρου, σας εύχονται Καλή Χρονιά με υγεία και σας προσκαλούν στην Κοπή της Πίτας τους.

Θηλάζουσες μητέρες πρώην και νυν, μέλλουσες μητέρες αλλά και υποστηρικτές του θηλασμού, ελάτε, με την οικογένεια σας και τους φίλους σας, για ένα απολαυστικό απόγευμα!

Θα χαρούμε να σας δούμε!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

ΩΡΑ:
5 το απόγευμα

ΧΩΡΟΣ:
Καφενείον “Το Κάλλιστον”
Κλώνος & Κυπαρισσού Στεφάνου 7, Ερμούπολη

H Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων, ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας (thilazo), ανά νομό/πόλη που σκοπό έχει την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την ενημέρωση για τη φυσική αυτή διαδικασία από την οποία τόσο έχουμε απομακρυνθεί. Στις ομάδες αυτές, υπάρχουν έμπειρες και θηλάζουσες μητέρες οι οποίες είναι στη διάθεση γονέων που ίσως χρειαστούν κάποια βοήθεια για το ξεκίνημα ενός επιτυχημένου θηλασμού.

Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική. Οι απόψεις των μελών είναι προσωπικές και είναι στην κρίση του κάθε ενός το αν θα δεχτεί τις συμβουλές των άλλων ως σωστές. Δεν είναι με την ιδιότητα ενός επαγγελματία υγείας, απλά μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέσα σε αυτό το ταξίδι.
Βέβαια, οι ομάδες του δικτύου, δεν επικεντρώνονται μόνο στο θηλασμό, αλλά και σε ό, τι αφορά τη γονεικότητα, όπως είναι ο τοκετός, η διατροφή του παιδιού, θέματα αγωγής και οτιδήποτε προβληματίζει την καθεμιά ή και τον καθένα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 693 7709 486 E-mail: kykladesthilasmos@yahoo.com www.facebook.com/groups/kykladesthilasmos
________________________________________________________________________________

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού (ΚΠΘ) βασίζονται στο δέκατο βήμα από τα 10 βήματα που ορίζει η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείαςγια να θεωρηθεί ένα νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη. Σύμφωνα με το βήμα αυτό -Ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα παραπέμπονται οι μητέρες κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο ή την κλινική- ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (ΣΘΕ) ενισχύει τη δημιουργία ομάδων που αποτελούνε μητέρες οι οποίες μέσα από τις συναντήσεις τους μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες ,να λύσουν απορίες, να βρούνε λύσεις, υλικό από έγκυρες πηγές (LLL) και κυρίως να αποκτήσουν συμπαραστάτες σε μια νέα φάση της ζωής τους. Δηλαδή τα Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού παρέχουν υποστήριξη μητέρας προς μητέρα (mother-to-mother support).

Έτσι, από το 2011 στην Σύρο, υπάρχει το δικό μας Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού το οποίο έχει σαν στόχο να μοιραστεί τις αγωνίες αρκετών μαμάδων και την ευτυχία της επιτυχίας του θηλασμού ακόμη περισσοτέρων!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κα. Αργυρένια Παραμάνη Τηλ. 697 3358 788 www.lllgreece.org/kentra-plerophoreses