Το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών» βάζει πλώρη για Περιφέρεια και Βουλή!


Αλλάζουν οι συσχετισμοί στο τοπικό πολιτικό σκηνικό μετά την απόφαση του Κινήματος «Συσπείρωση Πολιτών» να εμπλακεί ενεργά στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στον Α΄ και Β΄βαθμό Αυτοδιοίκησης όσο και στις εθνικές εκλογές, αφού πλέον βάζει πλώρη και για την Βουλή.

Ανεβάζει ταχύτητα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής», μετά την απόφαση του Κινήματος «Συσπείρωση Πολιτών» να εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές (όπως αποκάλυψε η «δ»), σειρά παίρνει τώρα η Περιφέρεια και αμέσως μετά η Βουλή!
Ο πρόεδρος του Κινήματος «Συσπείρωση Πολιτών» κ. Νίκος Τριπολίτης θα θέσει σε γενική συνέλευση -που θα πραγματοποιηθεί πριν από τις γιορτές -προς συζήτηση την πρόταση μελών να συμμετάσχει το κίνημα και στις εκλογές του Β΄βαθμού, είτε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενο, και αμέσως μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση κατά την οποία θα τεθεί και η προοπτική της Βουλής, κάτι που για πολλούς αποτελεί έκπληξη.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Νίκος Τριπολίτης, η κίνηση ενδυναμώνεται καθώς όλο και περισσότεροι απογοητευμένοι πολίτες συσπειρώνονται και ζητούν την ανάμειξή της «Συσπείρωσης Πολιτών» στην πολιτική, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά ακόμα και μέσα στη Βουλή.
Ο κ. Τριπολίτης κάνει λόγο για πρωτοφανές κύμα στήριξης στο Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών» το οποίο μέρα με την ημέρα μεγαλώνει και παίρνει διαστάσεις που ούτε ο ίδιος περίμενε, όταν πέντε οικοδόμοι συσπειρώθηκαν με σκοπό να αποτρέψουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αποτελώντας ουσιαστικά τον πρώτο πυρήνα αυτής της κίνησης που μετεξελίχθηκε σε Κίνημα, το οποίο ως φαίνεται θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τοπική πολιτική ζωή αφού αριθμεί χιλιάδες μέλη και πλέον αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη σε όλα τα επίπεδα.

Πώς αντιμετωπίζεται το Κίνημα κατά τη γνώμη του κου Τριπολίτη

Είναι βέβαιο πως πολλοί τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, δεν βλέπουν με καλό μάτι την εξέλιξη, αυτή αφού η εμπλοκή δημιουργεί ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό το οποίο ούτως ή άλλως είναι ρευστό.
Όπως λέει ο κ. Ν. Τριπολίτης, το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών» είναι ανεξάρτητο και λογοδοτεί μόνο στα μέλη του, τα οποία είναι και εκείνα που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα πορευθεί.
Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο καταστατικό του Κινήματος «Συσπείρωση Πολιτών» προκειμένου να δρομολογηθεί η ανάμειξή του στην πολιτική.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη σε όλα τα Δωδεκάνησα (Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Νίσυρο, Κάρπαθο, Καστελόριζο) ενώ μόνον στην Ρόδο αριθμεί περισσότερα από 2.500 μέλη, γι αυτό και θεωρείται σημαντική η όποια κίνηση αποφασιστεί είτε σε επίπεδο στήριξης είτε σε επίπεδο αυτόνομης καθόδου.
Σε κάθε περίπτωση, το πώς ακριβώς θα πορευτεί το Κίνημα και με ποιον τρόπο θα εμπλακεί με τις εκλογές, θα ξεκαθαρίσει αμέσως μετά τις γιορτές, αφού ολοκληρωθούν οι γενικές συνελεύσεις.

Πηγή: dimokratiki.gr