Οι επιχειρηματίες και φορείς της Τήνου στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το Vodafone Tinos Running Experience

Vodafone Tinos Running Experience 3
Όταν υπάρχει σύμπνοια και όραμα, υπάρχει πρόοδος. Η Τήνος με το Vodafone Tinos Running Experience είναι ένα καλό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον προηγούμενο κανόνα. Ας μπούμε όμως λίγο βαθύτερα στη συλλογιστική του διοργανωτή αυτού του αθλητικού γεγονότος, του Εμπορο-επαγγελματικού Συλλόγου Τήνου μέσω της ακόλουθης, πολύ ενδιαφέρουσας, συνέντευξης. Να τονίσουμε ότι στην Τήνο δεν υπάρχουν δύο εμπορικοί σύλλογοι, αλλά ένας με ένα σκοπό κι ένα συμφέρον: Την οικονομική ανάπτυξη κι ευημερία του νησιού.

Το 3ο Vodafone Tinos Running Experience είναι γεγονός. Ποια τα συναισθήματα που σας προκαλεί το γεγονός ότι μια ιδέα στην αρχή έχει φτάσει να γίνεται θεσμός στο νησί;

Ικανοποίηση, ικανοποίηση, ικανοποίηση !!!! Μία διοργάνωση που ξεκίνησε από το μηδέν, έχει φτάσει, όπως λέτε και εσείς, να γίνει θεσμός σε ένα νησί που ο αθλητικός τουρισμός μάλλον ήταν άγνωστος. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε θεσμό, καταλαβαίνετε, ότι χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες δουλειάς, επομένως η αυξανόμενη και συνεχής επιτυχία του μας γεμίζει φυσικά χαρά, αλλά το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου μας. Ο στόχος ενός εμπορικού συλλόγου δεν είναι άλλος από την οικονομική ανάπτυξη της αγοράς του τόπου του. Και σίγουρα το Tinos Running Experience έχει συμβάλλει πάρα πολύ σε αυτό.

Κάθε χρόνο έχουμε αυξανόμενο αριθμό αθλητών που συμμετέχουν στην διοργάνωση. Φέτος πόσους να υπολογίσουμε; Θα σπάσουμε το φράγμα των 500 αθλητών;

Πιστεύουμε ότι θα το σπάσουμε το φράγμα των 500 αθλητών. Οι μέχρι τώρα εγγραφές μας κάνουν τρομερά αισιόδοξους, για να μην πούμε βέβαιους για αυτό. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων είχαμε 290 συμμετοχές. Αν συνυπολογίσουμε και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών με 50 συμμετοχές που δεν είχαν γίνει ακόμα ηλεκτρονικά, φτάνουμε τις 340. Και αν σκεφτούμε ότι οι περισσότερες συμμετοχές δηλώνονται τις 15 τελευταίες μέρες και ότι υπάρχουν και πολλές συμμετοχές οι οποίες δηλώνονται την ημέρα των αγώνων από επισκέπτες του νησιού που ανακαλύπτουν τι γίνεται εκείνη την ημέρα, είμαστε υπεραισιόδοξοι για τον αριθμό των αθλητών.

Θα θέλαμε να μας αποκαλύψετε το μυστικό της επιτυχίας. Είναι εύκολο ένα Εμπορικός Σύλλογος να διοργανώνει ένα αθλητικό event;

Όπως αναφέραμε και πιο πριν, δεν είναι καθόλου εύκολο να διοργανωθεί ένα τέτοιο αθλητικό event. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι από τον πρώτο αγώνα ήμασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε. Και αυτό το καταφέραμε με ομαδική και οργανωμένη δουλειά από το Δ.Σ., με αμέτρητες ώρες μέρα και νύχτα αφιερωμένες στους αγώνες. Αρκεί να σας πούμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τους φετινούς αγώνες δουλεύει εντατικά από το Νοέμβριο του 2015.

Επίσης η τεχνική υποστήριξη της εταιρείας ALL ABOUT RUNNING, η καθοδήγηση του κ. Νίκου Πολιά και του συνεργάτη του κ. Ηλία Μαυροειδέα καθώς και όλης της ομάδας τους συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην επιτυχημένη διοργάνωση. Γι’ αυτό και φτάσαμε στο 3ο Tinos Running Experience.

Τι το διαφορετικό θα έχει το 3ο Vodafone Tinos Running Experience 2016 σε σχέση με τα προηγούμενα;

Η σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με το μετάλλιο των απονομών του Tinos Running Experience. Νιώθουμε πολύ περήφανοι γιατί από φέτος και στο εξής το μετάλλιο θα είναι αντίγραφο του μεταλλίου από τα ‘’ΤΗΝΙΑ 1895’’, αφού μας δόθηκε η άδεια από το Δήμο Τήνου μετά από σχετικό αίτημά μας.

Στο πρόγραμμα των αγώνων έχει προστεθεί και μία διαδρομή στα μονοπάτια της Τήνου για όσους αθλητές και συνοδούς τους ενδιαφέρονται. Η διαδρομή θα γίνει σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο ‘’ΑΙΝΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ’’.

Έχουν γίνει μεγάλα και σημαντικά βήματα για την διαφήμιση και την προώθηση των αγώνων. Το 3ο Vodafone Tinos Running Experience θα παρουσιασθεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην εκπομπή ‘’READY BUSINESS Τα Νέα Των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων’’ , την Κυριακή 15 Μαΐου στις 13:00. Επίσης, όλο το event θα καλύψει τηλεοπτικά από τις 10/06 έως και τις 12/06 η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 και το http://www.skai.gr/news/business/

Έχουν ήδη διανεμηθεί 13.000 έντυπα των αγώνων σε πολύ σημαντικές αθλητικές εκθέσεις, στην ERGO MARATHON EXPO 2015 στο Παλαιό Φάληρο, στον Άγιο Κοσμά, στην HALF MARATHON EXPO 2015 στο Ζάππειο και σε πολλά άλλα μέρη όπου γίνονται αγώνες τέτοιου είδους. Επίσης έχει γίνει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια σε blogs του εξωτερικού (http://marathons.ahotu.com/event/tinos-running-experience#event και https://www.mynextrun.com/tinos-running-experience).
Vodafone Tinos Running Experience 4
Πείτε μας λίγα λόγια για τις διαδρομές

Οι διαδρομές δεν θα είναι διαφορετικές από πέρυσι. Οι περσινοί αθλητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από αυτές και έτσι παρέμειναν ίδιες, τουλάχιστον για φέτος.

Ο κύριος αγώνας της φετινής διοργάνωσης είναι ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ VODAFONE TINOS RUNNING EXPERIENCE. Η εκκίνηση θα γίνει από το υπαίθριο θεατράκι του Βώλακα και η διαδρομή θα διασχίζει τα χωριά Σκαλάδο, Κρόκο, Κώμη, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδο και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.

Παράλληλα θα γίνει ο αγώνας VODAFONE TINOS FUN RUN 10 χλμ. (Χώρα Τήνου – Βρέκαστρο – Κιόνια – Χώρα Τήνου), ο αγώνας VODAFONE TINOS FUN RUN 5 χλμ. (Χώρα Τήνου – Βρέκαστρο – Χώρα Τήνου), ο αγώνας VODAFONE TINOS KIDS RUN 1 χλμ. για παιδιά (Χώρα Τήνου) και ο αγώνας VODAFONE TINOS SPECIAL RUN 100 μ. για ΑμεΑ άτομα με ειδικές ανάγκες (Χώρα Τήνου).

Στόχος του όλου εγχειρήματος Tinos Running Experience ποιος είναι;

Ο πρώτος στόχος μας ήταν το Tinos Running Experience να γίνει θεσμός. Αυτό το καταφέραμε και όσο περνάει από το χέρι μας οι αγώνες θα συνεχίζουν να γίνονται. Κατ’ επέκταση στόχος μας είναι να έρχονται κάθε χρόνο και περισσότεροι αθλητές και συνοδοί, να γνωρίζουν το νησί μας και την φιλοξενία του, να το εντάξουν στους τουριστικούς προορισμούς τους και στη συνέχεια να διαδώσουν την γοητεία του σε άλλους.

Syros Runners

Η Τηνιακή κοινωνία είναι αρωγός των προσπαθειών σας; Οι επιχειρηματίες και φορείς του νησιού στηρίζουν οικονομικά την εκδήλωση;

Την πρώτη χρονιά η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα. Πέρυσι ήταν καλύτερα τα πράγματα και φέτος, βλέποντας την εξέλιξη της διοργάνωσης, η αρωγή όλων είναι πολύ μεγάλη.

Η ανταπόκριση, η οικονομική και υλική βοήθεια των επαγγελματιών της Τήνου καθώς και η οικονομική αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήνου είναι πολύ μεγάλη και η στήριξή τους πολύ σημαντική.

Πολύ σημαντική είναι και η αρωγή του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, του Κέντρου Υγείας Τήνου και των εθελοντών σε διαδικαστικά θέματα, που και αυτά είναι πολύ σημαντικά.

Όλα τα παραπάνω είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων.
Εδώ θα πρέπει να μας επιτρέψετε να τονίσουμε και την αρωγή της VODAFONE, η οποία μας έχει στηρίξει και τα τρία χρόνια οικονομικά ως μέγας χορηγός παίρνοντας το όνομα των αγώνων και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διαφήμιση αυτών . Φέτος ιδιαίτερα έχει δώσει μεγάλο βάρος στους αγώνες και στον θετικό αντίκτυπο που έχουν στις τηνιακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ένα μήνυμα προς τους δρομείς που μας διαβάζουν και σκέφτονται να συμμετάσχουν στον αγώνα σας

Να μην το σκέφτονται μόνο. Να το κάνουν πράξη. Και να φέρουν μαζί τους την οικογένειά τους, την παρέα τους. Είναι τόσες πολλές φέτος οι παροχές για αυτούς και όλους τους συνοδούς τους στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, στην μετακίνησή τους, στη διαμονή τους, στο φαγητό τους, στη διασκέδασή τους, στις αγορές τους που είμαστε σίγουροι ότι θα δελεαστούν και θα έρθουν. Όλες οι παροχές υπάρχουν στο site των αγώνων www.tinosrunningexperience.gr. Το μήνυμά μας είναι :

“Ελάτε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Τήνο. Θα γοητευτείτε !!!”

Πηγή: tinostoday.gr
Επιμέλεια: Ανάργυρος Δεναξάς