Εντυπωσιάζουν οι δημόσιες βρύσες της Πάτρας

Μια διαφορετική προσέγγιση στην παροχή πόσιμου νερού δημοσίως έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό ο Δήμος Πατρέων. Γι’ αυτό το λόγο, τοποθετήθηκε χθες από την ΔΕΥΑΠ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων η τέταρτη από τις 25 βρύσες που αποτελούν πιστό αντίγραφο γαλλικής κατασκευής διατηρητέας βρύσης και που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Κατά την παράδοση της βρύσης στους δημότες παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο Αντιπρόεδρος, Παντελής Βακάλογλου, εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ, δημότες και καταστηματάρχες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε: «Είναι η τέταρτη βρύση που τοποθετούμε – από τις 25 που έχει αναπαραγάγει η ΔΕΥΑΠ – σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πατρέων ώστε, αφενός να γίνεται χρήση από τους συνδημότες μας και αφετέρου να παρέχεται δωρεάν νερό σε όλους τους διερχόμενους. Έχει μια σημειολογία η όλη προσπάθειά μας. Πρώτον να γίνεται ορθή διαχείριση του νερού γιατί έχουμε τοποθετήσει μηχανισμό ελεγχόμενης ροής και δεν τρέχει ανεξέλεγκτα το νερό και δεύτερον, με την πολιτική μας δηλώνουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στον πολίτη. Αναδεικνύει όμως και την προσπάθειά μας για την δωρεάν παροχή του νερού και από το φράγμα Πείρου – Παράπειρου. Θέλουμε όμως να αναδείξουμε και τον πολιτισμό μας, γι αυτό και θα συνεχίσουμε  με την τοποθέτηση και των άλλων βρυσών στην Πάτρα».