Δωρόθεος Β’: Επισκέψεις σε Σίκινο και Βάση Ε/Π Μυκόνου

Ο Δωρόθεος Β' στη Σίκινο 1
Με την επίσκεψη την Δευτέρα, 18 Απριλίου, του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπη νήσο Σίκινο, από τη Μύκονο, μέσω Ίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ποιμαντικών του επισκέψεων σε όλα τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε στο Μητροπολιτικό Ναό της νήσου την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Σικίνου, Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Βουρλάκο, και τον Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Βασιλείου π. Θεόδωρο Αρσενικό, παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασίλειου Μαράκη, της Μοναχής Μυροφόρας, η οποία είναι πρώτη Μοναχή που εγκαταβιοί στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σικίνου, μετά το βασιλικό διάταγμα της Βαυαρικής Αντιβασιλείας, που μεταξύ των άλλων διέλυσε και την Ιερά αυτή Μονή, Εκπαιδευτικών και Μαθητών όλων των Σχολείων και πιστών της Σικίνου, προς τους οποίους ομίλησε καταλλήλως, διένειμε ευλογίες και απηύθυνε ευχαριστίες και ευχές για το Άγιο Πάσχα.
Ο Δωρόθεος Β' στη Σίκινο 2Ο Δωρόθεος Β' στη Σίκινο 3Ο Δωρόθεος Β' στη Σίκινο 4
Το πρωί της 20ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνευχήθηκε κατά τη διάρκεια της ιεράς Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και ομίλησε προς το εκκλησίασμα για την πάνδημη επάνοδο της αγίας εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής από τον Ιερό Ναό Παναχράντου στο ομώνυμο Μοναστικό ενδιαίτημα της Άνω Μεράς, το Σάββατο του Λαζάρου, και τη λαμπρή λιτανεία της Βαϊοφόρου κατά το τοπικό έθος, την Κυριακή των Βαῒων, και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.
Ο Δωρόθεος Β' στη Μύκονο 1Ο Δωρόθεος Β' στη Μύκονο 3Ο Δωρόθεος Β' στη Μύκονο 2
Μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, επισκέφθηκε το Σταθμό Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων Μυκόνου ( ΣΤΑΝΕ/Π), γενόμενος με σεβασμό και τιμή δεκτός από τον επικεφαλής του Σταθμού, Αρχιλοχία Χρήστο Αρεβύθη και τους εκεί υπηρετούντες Αξιωματικούς, στους οποίους προσέφερε λαμπάδες της Αναστάσεως και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.
Ο Δωρόθεος Β' στη βάση ελικοπτέρων της Μυκόνου 1Ο Δωρόθεος Β' στη βάση ελικοπτέρων της Μυκόνου 2Ο Δωρόθεος Β' στη βάση ελικοπτέρων της Μυκόνου 3