Δάσκαλος προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην εγγραφή προσφυγόπουλου
Νέο περιστατικό ρατσιστικής και ξενοφοβικής συμπεριφοράς και μάλιστα από δάσκαλο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, ο οποίος προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην εγγραφή προσφυγόπουλου στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Το περιστατικό έρχεται στην δημοσιότητα με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη του astraparis.gr για το ρατσιστικό παραλήρημα στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου και η ΑΣΕ με ανακοίνωσή της καλεί να απομονωθεί κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική φωνή από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

«Το περιστατικό με το προσφυγάκι στο -11ο νηπιαγωγείο Χίου, που ήρθε στην δημοσιότητα πρόσφατα, πρέπει να ωθήσει και πάλι εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, απομονώνοντας κάθε ρατσιστική φωνή από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών από μέλος του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου εκλεγμένου με την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» (οι ανακοινώσεις της προβάλλονται συστηματικά από γνωστή χιώτικη ηλεκτρονική σελίδα), ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει την εγγραφή νέου πρόσφυγα στο δημοτικό με διάφορα προσχήματα.

Διαβάστε περισσότερα : astraparis.gr