Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ): Η διοίκηση του Νεωρίου είναι προκλητική

Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ): Η διοίκηση του Νεωρίου είναι προκλητική
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου ζήτησε με την Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Ωστόσο, η κατάσταση με την απλήρωτη εργασία στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι καινούριο φαινόμενο, καθώς η εργοδοσία εδώ και χρόνια αφήνει κατά καιρούς τους εργαζόμενους απλήρωτους, την ίδια ώρα που, παρά τη συνολική υποχώρηση του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής, στο συγκεκριμένο ναυπηγείο τα πλοία «μπαινοβγαίνουν» το ένα μετά το άλλο. Να σημειωθεί ότι μόνο τους πρώτους μήνες του 2015, στο Ναυπηγείο επισκευάστηκαν 27 πλοία, ενώ όλο το 2014 60 πλοία.

Ο Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε το γεγονός ότι η εταιρεία έστειλε σήμερα στο Σωματείο έγγραφο δηλώνοντάς τους ότι είναι υπεύθυνοι που το ναυπηγείο χάνει πελατεία και τους κάλεσε να επιστρέψουν για δουλειά και θα τους πληρώσει το 50% της μισθοδοσίας του Γενάρη. «Είναι προκλητικοί», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι έχουν γίνει έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και δόθηκαν πρόστιμα στην εταιρεία, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, με στόχο «να δημιουργήσουν πίεση σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται συμφέροντα εργαζομένων».

«Παρά τους ελέγχους και τα πρόστιμα, η επιχείρηση δεν συμμορφώθηκε, άρα πρέπει να δείτε τι πρέπει να κάνει το υπουργείο για να πιέσει ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης.

Σημείωσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, «δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη ζωή και το ψωμί των εργαζομένων».

Δείτε την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή στο παρακάτω βίντεο.