Απολογισμός Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για το σχολικό έτος 2013-2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ ΕΤΟΣ 2013-14

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, η Δ/νση Π.Ε. Ν. Κυκλάδων μέσω των Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν δράσεις στα Σχολεία που αποσκοπούν στην Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή, συνεργάστηκαν με τους δασκάλους των σχολών οδήγησης του νησιού και λειτούργησαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Σκοπός της λειτουργίας του Πάρκου είναι να το επισκέπτονται οι μαθητές στα πλαίσια των σχολικών τους δραστηριοτήτων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να διαμορφώσουν τον τρόπο που σκέφτονται για την κυκλοφορία, την οδήγηση και να εφαρμόζουν καθημερινά απλές πρακτικές ασφαλούς κυκλοφορίας.
Το Πάρκο το σχ. έτος 2013-14 επισκέφτηκαν: 18 τάξεις Δημοτικών σχολείων (περίπου 300 μαθητές) και 11 τάξεις Νηπιαγωγείων (περίπου 200 νήπια ).
Το συντονισμό της λειτουργίας του Πάρκου και των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων είχαν: η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Κυκλάδων κ. Χρυσάννα Διαμαντή, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κ. Φώτης Τσαντήλας και ο Υπεύθυνος Συντηρητής του ΠΚΑ του Δήμου κ. Ιωσήφ Βακόνδιος. Την εκπαίδευση έκαναν εθελοντικά η κ. Χρυσάννα Διαμαντή, ο κ. Φώτης Τσαντήλας και οι δάσκαλοι των σχολών οδήγησης του νησιού κ. Φραγκίσκος Ρούσσος της σχολής οδηγών «Φραγκίσκος Ρούσσος» και Στέφανος Μπερτάκης της σχολής οδηγών«Καθοδήγηση».
Αξιολογώντας τις πέντε (5) χρονιές εκπαίδευσης στο πάρκο, εκτιμούμε ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και εργαλείο εκπαίδευσης που συντελεί στην διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης από την παιδική ηλικία, στην πρόληψη ατυχημάτων και στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς σε όλους: Και σε αυτούς που λαμβάνουν άμεσα την εκπαίδευση και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με τους εκπαιδευόμενους.
Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή και ο τόπος μας να έχει ποιότητα στην οδική συμπεριφορά, όπου απολαμβάνουμε όλοι.


 

Το πάρκο θα λειτουργεί και το καλοκαίρι, κάποιες μέρες και ώρες θα είναι ανοιχτό για γονείς και παιδιά

Περισσότερες πληροφορίες κ. Ιωσήφ Βακόνδιος :  6936556827