ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Δείτε ποιοι έβαλαν στο στόχαστρο το Νεώριο!
Για να είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι, δείτε μερικούς από αυτούς που έβαλαν στο στόχαστρο το Νεώριο. Διότι δεν είναι ένας, δεν είναι δύο ή τρεις, είναι πολλοί των οποίων τα συμφέροντα δεν θέλουν ζωντανά και ακμαία ναυπηγεία στη Σύρο. Άλλοι για να εξυπηρετήσουν τα τοπικά τους συμφέροντα, τα οποία προωθούνται μόνο μέσω του τουρισμού και της μεσιτείας ακινήτων και γης, άλλοι για να εξυπηρετήσουν τα πανεθνικά τους συμφέροντα, τα οποία εμποδίζουν οι εξυγιάνσεις και ανάπτυξη βιομηχανιών όπως πχ το Νεώριο ή μεροληπτούν υπέρ κάποιων.

Η ιστορία των 14 ασώτων

Η αμαρτωλή αυτή ιστορία δεν είναι φρέσκια. Έχει τις ρίζες της στο προηγούμενο ΔΣ του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου που κατάφερε να κλείσει το Νεώριο εξυπηρετώντας (ακουσίως ή εκουσίως, δεν είναι της παρούσης, θα φανούν όλα κάποια στιγμή….) αλλότρια και προσωπικά συμφέροντα. Οι 14 αυτοί είναι οι ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της κατάστασης είτε εκ των έσω (πρώην μέλη εκείνου του ΔΣ), είτε εξωτερικοί παλαμοκροτητές, ήτοι στην καθομιλουμένη οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”.

Ας δούμε τώρα τη σύνθεση των 14:
– Μ.Ξ., επαγγελματίας πλέον συνδικαλιστής
– Χ.Σ., πρώην μέλος του παλιού ΔΣ
– Κ.Π., πρώην μέλος του παλιού ΔΣ
– Α.Κ., πρώην μέλος του παλιού ΔΣ / προ της σύνταξης
– Φ.Σ., προ της σύνταξης
– Ι.Σ., προ της σύνταξης
– Ε.Ρ., δεν συμμετέχει καθ’ ολοκληρίαν στην κίνηση
– Ε.Π.
– Γ.Ν.
– Δ.Κ.
– Φ.Δ.
– Π.Β.
– Ε.Τ.

Δυστυχώς, ένας σέρνει το χορό, 3 τον ακολουθούν, 2 δεν πολυκαίγονται γιατί βγαίνουν στη σύνταξη και 6 απλά είναι τα θύματα της υπόθεσης, που έχουν παραπλανηθεί από τους 4 πρώτους. Αυτός ο ένας, τα τελευταία χρόνια όπως καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν, προτού καν ξεκινήσει η τραγωδία του Νεωρίου, θέλησε να γίνει συνδικαλιστής. Απ’ ότι φάνηκε, όχι για να βοηθήσει τους συναδέλφους, αλλά τον εαυτό του. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Λόγω του καλού χαρακτήρα που είχε δείξει, βοηθήθηκε στις τότε εκλογές και κατάφερε να μπει στο ΔΣ του Εργοστασιακού Σωματείου. Από τότε, ο Μ.Ξ. χάθηκε… Αφού εξάντλησε όλες τις άδειες γιατρού, θέλησε να κάνει το….μεταπτυχιακό του στο συνδικαλισμό και για άλλη μια φορά βοηθήθηκε ώστε να παρακολουθήσει και τελικώς αποφοιτήσει από τη σχολή της ΓΣΕΕ! Ναιιιι, καλά διαβάσατε! Όσοι δεν το γνώριζαν ως τώρα, ας το πληροφορηθούν: Με απλά λόγια, υπάρχει σχολείο συνδικαλιστών όπου οι αυριανοί εργατοπατέρες έχουν ως καθηγητές τους -συνήθως- αυριανούς πολιτικούς τους προϊσταμένους. Διότι ποιος δεν γνωρίζει πως η πλειονότητα των συνδικαλιστών που κάνουν όνομα, κάποια στιγμή “κατεβαίνουν” ως υποψήφιοι βουλευτές με κάποιο κόμμα;

Δυο χρόνια λοιπόν, πληρωμένες σπουδές για το νέο “πατερούλη”. Ήταν η περίοδος που γνώρισε τον κ. Παναγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ), τον κ. Δανούση, πρώην πρόεδρο των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, νυν αναπληρωτή γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ και στέλεχος (βεβαίως, βεβαίως) του ΚΙΝΑΛ και τον κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, μέλος της ΓΣΕΕ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΕΝΩΣΗ”, η οποία θα μας απασχολήσει σε λίγο. Κοντά σε αυτούς και η κα Χρυσάνθη Υφαντή, η νομική σύμβουλος της ΓΣΕΕ που λόγω της νομολογικής της επάρκειας, οι 14 κάλεσαν να αντικαταστήσει την ως τότε δικηγόρο τους, κα Μαρία Καζαντζάκη.

Μπαίνοντας βαθιά βέβαια στο περιβάλλον της ΓΣΕΕ, που όπως είδατε στα υψηλά της κλιμάκια είναι ΠΑΣΟΚοκρατούμενη, παίρνει το χρίσμα του “ημέτερου συνδικαλιστή” κι επιστρέφει με το…”πτυχίο” ανά χείρας στη Σύρο. Στις επόμενες όμως εκλογές του Νεωρίου δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα διότι λόγω της μακρόχρονης αποχής του δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Έτσι, οι μέντορές του μεριμνούν και τον διορίζουν στο ΚΕΚ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ της Σύρου. Ούτε και πάτησε βέβαια (δεν ήταν δα και ο πρώτος…), ο μισθός λίγος (αν και τον λάμβανε κανονικότατα χωρίς παράπονο) και οι φιλοδοξίες του μεγάλες και ανικανοποίητες.

Επόμενος στόχος του το super market Νεωρίου και η προεδρία του. Βάζει λυτούς και δεμένους οι οποίοι χάριν φιλίας κι εφόσον δεν έχει δείξει ακόμα και ολοφάνερα κάτι μεμπτό, φροντίζουν και πράγματι εκλέγεται στη διοίκηση, όχι όμως ως πρόεδρος, αλλά ως αντιπρόεδρος, θέση που κατέχει σήμερα. Είναι η αρχή του τέλους για το Συνεταιρισμό. Από τις πρώτες του μέριμνες να καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα δικαστήρια – με την απόφαση ακόμα να εκκρεμεί- τη σύζυγο ενός εκ των ανθρώπων που τον είχαν βοηθήσει στην εκλογή του. Δεν κάθεται για πολύ. Προσπαθεί να επιστρέψει στα ναυπηγεία, αφού κάνει μια ολόκληρη επιχείρηση άνω κάτω όχι μόνο διοικητικά, όχι μόνο λογιστικά, αλλά κι εμπλέκοντάς την σε “εμφύλιο” και καταθέτοντας στον εισαγγελέα “φάκελο υπό διερεύνηση” των παρελθόντων χρήσεων. Τελικώς, ο Συνεταιρισμός κλείνει. Αποστολή εξετελέσθη (;)

Όμως, εφόσον δεν δούλευε, δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα….Δεν ανήκε σε κάποιο σωματείο πια. Εδώ αναλαμβάνουν πάλι οι μέντορές του, και ειδικότερα ο κ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος όντας πρόεδρος ενός υποτίθεται πανελληνίου συλλόγου, ιδρύει το “παράρτημα Σύρου” με προεξάρχοντα τον συνδικαλιστή της ιστορίας μας και μέλη τους υπόλοιπους 13 που στο μεταξύ ο τελευταίος έχει παραπλανήσει – πείσει να τον ακολουθήσουν. Έτσι, ο σκοπός επιτυγχάνεται και συνεχίζει να φέρει την ιδιότητα του συνδικαλιστή.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Συνδικαλιστές της λέρας και της διαπλοκής – Επιχειρηματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα

Αυτό είναι το καθεστώς που ΄χει βάλει το Νεώριο στο στόχαστρο. Το κάθε μέλος του για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί με έναν κοινό σκοπό: Να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις διαδικασίες γνωρίζοντας πολύ καλά την δαιδαλώδη και τρελή ελληνική γραφειοκρατία και στο τέλος να τα βροντήξει χάμω η εταιρεία (ΣΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ) που λειτουργεί εδώ και 3 μήνες επιτυχώς τα ναυπηγεία ως ενδιάμεσος, και η ONEX ΑΕ, η εταιρεία που ενδιαφέρεται να τα αγοράσει. Το σκεπτικό τους είναι απλό: Δεν θα αντέξουν και θα τα παρατήσουν. Και αν τα παρατήσουν τότε το Νεώριο ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Οι 14 λοιπόν, ουσιαστικά είναι εξίσωση: (1+3)+10 = εσκεμμένη και καθοδηγούμενη χρονοκαθυστέρηση με άλλους 10 “χρήσιμους ηλίθιους” για να κάνουμε μπούγιο. Κάλυψη και περαιτέρω χρονοκαθυστέρηση δίδει ένας κάποιος σύλλογος από την Πάτρα, ονόματι “Η ΕΝΩΣΗ” που τα κορυφαία της στελέχη, όπως ο κ. Καραγεωργόπουλος έχουν τρελλάνει την πόλη αυτή και τους εργαζομένους της σε βαθμό που πριν λίγες μέρες έπεσε ξύλο στις εκλογές του εργατικού Κέντρου Πατρών. Τα περισσότερα στελέχη αυτού του συλλόγου προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ). Τυχαίο;

Από την άλλη, τα ναυπηγεία Ελευσίνας ποτέ δεν είδαν τα αντίστοιχα της Σύρου ως αδελφά. Πάντα στις επιδοτήσεις, στις αναθέσεις από το δημόσιο, στα ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης, είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο βάζοντας λυτούς και δεμένους για να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος. 10 εκατομμύρια στην Ελευσίνα; 200.000 στη Σύρο…. Α ρε συνδικαλισταράδες…Ο θάνατός μας, η ζωή σας….

Ο τρίτος του σχήματος των ψευτοσυνδικαλιστών είναι ο κ. Καραγεωργόπουλος που χρησιμοποιεί το σύλλογο που έφτιαξε με κάποιους άλλους (οι περισσότεροι ενταγμένοι στο ΠΑΣΟΚ – υπάρχει και στέλεχος ομάδας αναρχικών “συνδικαλιστών” με έδρα τη Λόντου 6, στα Εξάρχεια, ονόματι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ), ως “νόμιμο” συνδικαλιστή – χωροφύλακα που επεμβαίνει στα εσωτερικά οποιουδήποτε με πιο πρόσφατη ενέργεια (πλην της Σύρου) τον περασμένο Φεβρουάριο κατά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψούς για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών του. Όταν ο Δήμος απεφάσισε να αναθέσει σε εργολάβο την εργασία αυτή, έδωσε ως προίκα και το προσωπικό που ως τότε απασχολούνταν, όλοι όμως συμβασιούχοι. Ο εργολάβος πριν λήξουν αυτές απεφάσισε να κρατήσει τα 7/9, να διώξει τους δύο και να κρατήσει τους υπόλοιπους εφτά με νέες συμβάσεις. Ξαφνικά, εμφανίζεται η “Η ΕΝΩΣΗ” του κ. Καραγεωργόπουλου η οποία επικαλείται τη νομοθεσία, υποστηρίζει ότι οι δυο απολυθέντες είναι μέλη της (!!!) και απειλεί τον Δήμο πως “σε περίπτωση που η απόφασή σας για λύση των συμβάσεων των μελών μας είναι οριστική, είμεθα υποχρεωμένοι να κηρύξουμε απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΧΥΤΑ, ενεργοποιώντας σε μια τέτοια κατεύθυνση και τα εκατοντάδες μέλη μας στις γύρω περιοχές και τους όμορους δήμους”!!! (ολόκληρη την επιστολή της “Η ΕΝΩΣΗ” μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ)

Ο κύριος αυτός, ο ανώτερος στην ιεραρχία και καθοδηγητής του Μ.Ξ., Δημήτρης Καραγεωργόπουλος με το όνομα καταγγέλλεται αυτές τις μέρες από σύσσωμο τον αχαϊκό εργατικό κόσμο, αλλά και το ΚΚΕ μέσω της εφημερίδας του “Ο Ριζοσπάστης” ως συνδικαλιστής και ταυτόχρονα επιχειρηματίας που απασχολεί εργαζόμενους. Φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι: “Ο συγκεκριμένος πολυθεσίτης ”συνδικαλιστής” είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία ”Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ Ανώνυμη Εταιρεία”, η οποία σύμφωνα με τους σκοπούς της:

— Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιγνίων.

— Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις.

— Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα.

— Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες το γεγονός ότι τόσο απροκάλυπτα ένας επιχειρηματίας διεκδικεί και αναλαμβάνει σημαντικές θέσεις στα συνδικαλιστικά όργανα του εργατικού κινήματος, γεγονός που δίκαια έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών, που απαιτούν την αποπομπή του από το συνδικαλιστικό κίνημα. Κοινώς, κατηγορείται για νταβατζηλίκι εργαζομένων. Από την άλλη, από τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ (που είναι όλοι ένα παρεάκι…) δεν περιμέναμε και τίποτα….Αυτό το κόμμα όμως (ΚΙΝΑΛ) που τους φιλοξενεί στις τάξεις του, γιατί δεν τραβάει τ’ αυτί και δεν τους βάζει στη θέση τους;

Το θράσος του μάλιστα δεν έχει όρια, καθώς παρά τις παραπάνω αποκαλύψεις που ήρθαν στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη του οργίου νοθείας στο πλαίσιο του πρόσφατου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πρωτοστατεί στο να σέρνει στα δικαστήρια και να απαιτεί την ακύρωση των διαδικασιών του Συνεδρίου, παραβλέποντας προκλητικά την αποφασιστική στάση και καταδίκη που εισέπραξε από τους εργαζόμενους της Πάτρας.” (ολόκληρο το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη ΕΔΩ). Τον κακό χαμό και τις νοθείες που έγιναν στην Πάτρα εξαιτίας του προαναφερόμενου και των ακολούθων του δεν καταγγέλλει μόνο το ΚΚΕ, αλλά και άλλοι (διαβάστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ)

Όλοι αυτοί λοιπόν είναι προσδεδεμένοι στο άρμα του αδίστακτου συνδικαλιστικού τυχοδιωκτισμού και τον οποίο, στην περίπτωση του Νεωρίου υποκινούν κι επιχειρηματικά συμφέροντα, για τα οποία θα γράψουμε προσεχώς. Προς το παρόν, σας δώσαμε μια επαρκή εικόνα του τί πραγματικά συμβαίνει, για να γνωρίζετε την πραγματική αλήθεια και να μην σας παραμυθιάζουν.

Ανάργυρος Δεναξάς

3 Comments

  • Ζήτα σε αυτούς που στα έγραψαν αυτά να σου πουν την διαχρονική σχέση του προέδρου και γραμματέα με τον πρώην και νυν πεθερό ΠΟΛΥΔΟΥΛΗ και το συνδικαλιστικό βάπτισμα σε μια νύχτα απο οδηγός στα μπετά βρέθηκε ακουμπητός στο ΝΕΩΡΙΟ. Αυτοί είναι οι μαριονέτες τους …………………….. ΠΑΣΟΚ Ζεις εσύ μας οδηγείς. Λαμόγια συνδικαΛΗΣΤΕΣ.

    • Πολιτική μας είναι να μην εγκρίνουμε προς δημοσίευση σχόλια ανώνυμα ή με ψευδώνυμο. Παρ’ όλ’ αυτά, το δικό σας το εγκρίναμε και το παρουσιάζουμε αυτούσιο στο αναγνωστικό κοινό, μόνο και μόνο επειδή μας δίνετε την δυνατότητα γι΄ άλλη μια φορά να επισημάνουμε πως κανείς, όσο δίκιο και αν έχει, δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία. Οτιδήποτε έχετε να προσάψετε για οποιονδήποτε, να το κάνετε επωνύμως για δύο λόγους: Πρώτον, για να σέβεται ο κόσμος τη γνώμη σας. Δεύτερον, για να δείχνετε πως η άποψή σας είναι τεκμηριωμένη, άρα μπορούν να τη λάβουν υπόψη. Οτιδήποτε άλλο είναι το ελάχιστο κακοήθεια και δειλία. Ευχαριστούμε πάντως για το χρόνο σας. Ελπίζουμε να επανέλθετε, με ονοματεπώνυμο αυτή τη φορά.

  • ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .