Αναβίωσαν στο Εφετείο Ρόδου τα επεισόδια του 2010
Αναβίωσε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεση με εμπλεκόμενους σε απίθανα επεισόδια βίας στη Μεσαιωνική Πόλη, την 20η Ιουνίου 2010, δύο Ροδίτες, ηλικίας τότε 19 και 20 ετών, που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 3,5 και 2,5 ετών αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή.
Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με 3ετή αναστολή και έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον δεύτερο. Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από δύο ή περισσότερους.

Την 20η Ιουνίου 2010 και περί ώρα 01.30 ο ανωτέρω μαζί με 7 ανηλίκους, που απηλλάγησαν από το δικαστήριο ανηλίκων αλλά κι ακόμη 20 περίπου νεαρά άτομα που δεν εντοπίστηκαν, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην πλατεία Χαρίτου στη Μεσαιωνική Πόλη, κλωτσώντας τα και πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα.
Ταυτόχρονα κλωτσούσαν και έσπαζαν πόρτες και προστατευτικά κιγκλιδώματα από καταστήματα της περιοχής, προκαλούσαν φθορές σε πινακίδες, έσπαζαν γλάστρες και άλλα απίθανα…
Όταν τους έγινε παρατήρηση από τον κ. Μιχαήλ Βολονάκη, τη στιγμή που προκαλούσαν φθορές σε αυτοκίνητο και στην είσοδο ενός καταστήματος, του επιτέθηκαν φραστικά και τον χτύπησαν. Αμέσως προσέτρεξε σε βοήθειά του ο κ. Ιωάννης Πέρρος, συγγενής και υπάλληλός του, στο εστιατόριο ιδιοκτησίας του, «Φώτης Μέλαθρον».
Ο κ. Πέρρος δέχτηκε επίθεση από ομάδα 10 περίπου ατόμων οι οποίοι αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και στα χέρια με ιδιαίτερη βαρβαρότητα. Αποτέλεσμα ήταν μεταξύ των άλλων τραυμάτων να σπάσουν και το χέρι του κ. Πέρρου. Στη συνέχεια εισήλθαν στο εστιατόριο του κ. Βoλονάκη και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του σπάζοντας τον διάκοσμο, καρέκλες, τραπέζια κλπ.

Οι φθορές που προκάλεσαν ανέρχονται σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο ποσό των 30.000 ευρώ περίπου. Ταυτοχρόνως δε έβριζαν, απειλούσαν και προξένησαν βλάβες και στο υπόλοιπο προσωπικό του καταστήματος.

Ο κ. Πέρρος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό χέρι και νοσηλεύθηκε. Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.

Πηγή: dimokratiki.gr